Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković stigao u London na Lejver kup, okuplja se kvartet snova

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 20:53

“Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu“, kaže najbolji srpski teniser

Očekivalo se da će posle još jedne duže pauze prvu narednu akciju na teniskim terenima imati u Izraelu, planovi Novaka Đokovića ipak su se u međuvremenu promenili i on je doputovao utorak za London kako bi bio učestvovao na Lejver kupu od 23. do 25. septembra.

Najbolji teniser sveta uslikan je danas kako privatnim avionom sleće u London gde će kao deo tima Evrope igrati sa Rafaelom Nadalom, Endijem Marijem i Rodžerom Federerom koji je nedavno objavio kraj prebogate karijere.

Izabrane vesti

“Ovo je poslednje Rodžerovo takmičenje u karijeri, što je posebno uzbudljivo. Igrati sa Federerom, Rafom i Endijem, tri moja najveća rivala u timu je prilika koja se pruža jednom u životu“, poručio je Đoković po sletanju u London.

Sreda, 14.00: (1,95) L. Gjorčeska – I. Jorović (1,75)

Uz pomenuti kvartet tim Evrope čine još Stefanos Cicipas i Kasper Rud. Trener je Bjorn Bjorg. Na drugoj strani su Feliks Ože Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Džek Sok, Aleks De Minaur i Fransis Tijafo. Njih će voditi Džon Mekinro.

Prema zasad dostupnim informacijama Rodžer Federer će najverovatnije igrati samo dublove, mada nije isključeno da se to promeni u međuvremenu. Slično je i sa Endijem Marijem. I svi će naravno želeti da budu kraj Fedeksa po poslednji put... Federer je sa Nadalom u paru bio na terenu 2017, sledeće godine u Čikagu partner mu je bio Novak Đoković.

Podsetimo, Lejver kup je egzibicioni turnir u kojem se sastaju najbolji igrači iz Evrope na jednoj i sveta na drugoj strani. Svakog dana igraju se po četiri meča, tri u singlu i jedan dubl, s tim što trećeg dana nema večernjeg programa.

Lejver kup je inače stvoren po ideji Rodžera Federera i njegovog agent Tonija Godsika. Od početka se turnir igra na drugoj lokaciji. Počelo je 2017. u Pragu, potom je održan u Čikago, Ženevi i Bostonu, dok 2020. nije bilo programa zbog pandemije virusa korona. Logično, tim Evrope je slavio svaki put dosad.

Đoković već 26. septembra igra turnir u Tel Avivu.


tagovi

Novak ĐokovićLejver kupRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara