(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković u lovu na uspeh koji niko nije napravio u poslednjih 30 godina

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.11.23. | 16:03

Od Mihaela Štiha 1993. niko nije uspeo da osvoji završni turnir i Dejvis kup u istoj godini

Odavno je Novak Đoković ostavio konkurenciju iza sebe. U leđa mu gledaju Rafa Nadal i Rodžer Federer u svim elementima tenisa, a ni ove nove generacije mu ne mogu ništa. Srpski teniski genije, prosto, takmiči se sa samim sobom i gleda da obori što je više rekorda do kraja karijere.

Posle osvajanja završnog mastersa u Torinu, mediji su otkrili da Đoković sada kreće da napravi rezultat koji niko nije uspeo da ostvari u poslednjih 30 godina: da u istoj godini osvoji i taj finalni masters i Dejvis kup!

Izabrane vesti

Poslednji igrač koji je to napravio bio je Mihael Štih, koji je 1993. bio pobednik završnog mastersa u Frankfurtu, gde je u finalu pobedio Pita Samprasa, a onda je u finalu Dejvis kupa u Dizeldorfu podigao pehar posle meča sa Australijom. Ono što odmah upada u oči je da je Štih, jedan solidni nemački teniser, kojem su najveći dometi bili jedan osvoji grend slem (Vimbldon) i drugo mesto na ATP listi, oba trofeja u 1993. uzeo na – domaćem terenu.

Za razliku od njega, Đoković je pehar završnog mastersa uzeo u Torinu, dok će se za trofej Dejvis kupa boriti u Malagi. Prvi rival reprezentaciji Srbije za dva dana biće Velika Britanija, a onda, po kosturu, ako prođe dalje, biće pobednik duela Italija – Holandija.

Jedini put kada je Srbija osvojila „Salataru“ bila je 2010. godine i u finalu u Beogradu je bila bolja od Francuske.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara