Beretini i Đoković (Foto: Reuters)
Beretini i Đoković (Foto: Reuters)

Đoković uspešan i u dublu, tandem sa Beretinijem izgleda vrlo zanimljivo

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 00:40

Tim Evrope sada vodi 8:4

Držao je tim sveta korak za timom Evrope, uzvraćao zadobijene udarce, ali je izgubio korak za rivalima kada je na teren stupio Novak Đoković. Srpski teniser je ranije u toku danas slavio singlu protiv Frensisa Tijafoa, a podjednako uspešan bio je i večeras u dublu sa Mateom Beretinijem. Finalisti Vimbldona iz 2021. godine rutinski su slavili protiv Aleksa De Minora i Džeka Soka - 2:0 (7:5, 6:2).

Do Novakovog nastupa u singlu, rezultat je bio izjednačen (4:4). Ipak, sa dve pobede, Đoković je doneo timu Evrope četiri poena (drugog dana pobeda vredela dva boda), te je ekipa sa Starog kontinenta sada vrlo blizu slavlja na Lejver kupu do koje joj nedostaje još pet poena (pobeda trećeg dana donosi tri boda) - 8:4.

Izabrane vesti

Poprilično dobro delovali su Đoković i Beretini u tandemu, kao da igraju zajedno već godinama unazad, fantastično su se razumeli na terenu, dopunjavali jedan drugoga, a zanimljivo je da su tokom čitavog meča komunicirali na Mateovom maternjem jeziku, italijanskom, čime je srpski teniser još jednom pokazao koliko se lako prilagođava različitim situacijama.

Nije ni teniskim ljubiteljima promaklo to koliko dobro sarađuju na terenu, te su mnogi na društvenim mrežama sugerisali da bi trebalo da razmisle o zajedničkoj karijeri u dublu.

Dok evropski dvojac nije ušao u štos, De Minor i Sok su još i imali neke šanse. Prvi set izgubili su tek u 12. gemu, ali su se u drugom pitali za malo šta na terenu. Đoković i Beretini su u četvrtom gemu napravili brejk i do kraja meča nisu dali rivalima priliku da uhvate priključak.

U nedelju je na programu poslednji dan egzibicionog turnira u Londonu koji će se najviše pamtiti po oproštaju Rodžera Federera od tenisa.


tagovi

Lejver kupNovak ĐokovićMateo Beretini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara