Foto: AFP
Foto: AFP

Đokovićev žreb u Tokiju: U prvom kolu protiv Uga Delijena, Zverev se crta za polufinale

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.07.21. | 04:10

Srpski teniser imao više sreće nego u Riju

Jedan od najvećih događaja na Olimpijskim igrama u Tokiju biće - tenis. Razlog - Novak Đoković. Ceo svet čeka da vidi može li Novak do zlatne medalje. Ujedno bi tim uspehom stigao do jedinog velikog dostignuća koje mu nedostaje u karijeri, ali i očuvao nadu za osvajanje Zlatnog slema čime bi se upisao u istoriju sporta, ne samo tenisa.

Zato su mnogi s nestrpljenjem čekali žreb. Da vide koga će Novak imati za protivnika. Da se ne vraćamo na Rio 2016. i Huana Martina del Potra u prvom kolu...

Izabrane vesti

Ovoga puta je Novak imao više sreće. U prvom kolu igraće protiv Bolivijca Uga Delijena, 135. tenisera sveta. Njemu je omiljena podloga šljaka tako da tu ne bi trebalo da bude previše problema za najboljeg igrača sveta. Delijen na grend slemovima nije daleko išao, najdalje do druge runde US Opena i Rolan Garosa. Najviši ranking u karijeri mu je pozicija 72.

Ukoliko Novak savlada Delijena, u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Jan Lenard Štruf - Tijago Monteiro.

U trećem kolu bi mogli da mu dođu Museti ili Davidovič Fokina, a u četvrtfinalu Gael Monfis ili Andrej Rubljov. Aleksander Zverev se crta u eventualnom polufinalu.

U drugoj polovini žreba su i Medvedev i Cicipas.

Foto: AFPFoto: AFP

Danil Medvedev će krenuti protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika, a Endi Mari protiv Feliksa Ože Alijasima što je na papiru snažan okršaj.

Može se reći da je Miomir Kecmanović imao dobar žreb, barem za sam start turnira. On će u prvom kolu igrati protiv Kamiša Majčaržaka, 115. igrača sveta. U drugom kolu bi mogao na Uga Umbera, ali bi već u trećem kolu mogao na Stefanosa Cicipasa koji kreće turnir protiv Filipa Kolšrajbera.

Zanimljivo je da Cicipasa lako u drugom kolu može da sačeka Frensis Tijafo.

Celokupan žreb za muški singl pogledajte OVDE.

 Đoković treba da dobije šest mečeva kako bi se domogao zlata. Igraće se na dva dobijena seta. Podloga je beton. Što bi Novaku trebalo savršeno da odgovara.

Imam najviše ambicije u Japanu, to sam pomenuo i posle Vimbldona i Rolan Garosa. Idem na najviše odličje, idem na zlato, to nije tajna, to je veliki cilj i velika ambicija. Pre početka ove sezone rekao sam da su cilj četiri grend slema i Olimpijske igre, zacrtao sam da tu odigram najbolji tenis i da budem na vrhucu forme“, rekao je Đoković uoči puta u Japan.

Pored Đokovića, boje Srbiju će na teniskim terenima braniti i Miomir Kecmanović, Ivana Jorović, Nina Stojanović i Aleksandra Krunić.

Ivana Jorović će krenuti protiv Alison van Ujtvank, dok bi u drugom kolu mogla da naiđe na Petru Kvitovu. Nina Stojanović kreće protiv japanke Nao Hibino, a u drugom kolu eventualno može da se sastane sa Marijom Sakari iz Grčke.

Celokupan žreb za ženski singl pogledajte OVDE.

U ženskom dublu, Nina Stojanović i Aleksandra Krunić će u prvom kolu nastupiti protiv Kineskinja Ksu Jifan i Žaoksuan Jang. Međutim, u drugom kolu mogu da nalete na Australijanke Ešli Barti - Storm Sanders.

Takmičenje u muškom singlu igraće se od 24. jula do 1. avgusta.

Spisak parova i žreb za miks-dubl biće objavljen 27. jula.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara