Olga Danilović (©Teniski savez Srbije)
Olga Danilović (©Teniski savez Srbije)

Olga Danilović: Ovakva sezona nas čeliči, uči da se sve može

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 12:56

Posle velike pobede na Otvorenom prvenstvu Australije

Debi u glavnom žrebu grend slema i odmah veliki uspeo 20-godišnje teniserke. Olga Danilović je na startu Australijan opena savladala 19. teniserku sveta Petru Martić sa 2:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:4.

Izabrane vesti

Težak meč, očekivano, imala sam izuzetnu protivnicu prekoputa mreže, čije ime znači puno u belom sportu i koja iza sebe ima vrhunske rezultate vredne svakog respekta. Znala sam da neće biti lakih poena, da me čeka velika borba, da moram igrati na najvišem nivou i da uz sve to moram ostati mirna. Ispoštovala sam plan koji sam napravila sa svojim timom, ostala sam dosledna svojoj igri i rezultiralo je na najbolji mogući način. Srećna, zadovolja gledam na sledeći meč i na nastavak takmičenja u toplom i lepom Melburnu“, rekla je Olga Danilović posle meča.

Sledeći će biti 28-godišnja Šelbi Rodžers koju je Danilovićeva savladala 2019. na turniru u Hjustonu. Povod za optimizam, mada je jasno da u doba korone, kada je virus poremetio sve pa i pripreme sportista, ništa nije izvesno.

03.35: (1,40) Bublik – Lajović (2,70)

Sa druge strane, imala je i neke pomalo neočekivane, pozitivne posledice. Recimo, baš tu Olginu pobedu protiv Martićeve.

Velika pobeda koja meni u ovom trenutku znači mnogo. Znači i moj prvi plasman u drugo kolo jednog grend slema u karijeri, prvi put sam u glavnom žrebu Melburna do kojeg sam stigla iz kvalifikacija u ovom svima nama čudnom startu sezone, ali startu koji nas čeliči i uči da se sve može, da su rad i disciplina uprkos okolnostima pravi i jedini put ka rezultatu koji želiš i sanjaš“, završava Danilovićeva koji je veliki deo priprema odradila uz Novaka Đokovića.


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara