Serena Vilijams (©Reuters)
Serena Vilijams (©Reuters)

Ostaće 24. slem samo san: Serena Vilijams ne ide na Australijan open

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.12.21. | 18:56

Nije igrala još od Vimbldona

Najtrofejnija teniserka sveta u Open eri, Serena Vilijams, stoji od zime 2017. na zbiru od 23 grend slem trofeja. I od tada sanja da osvoji bar još jedan, da se izjednači sa Margaret Kort, koja je sa 24 pehara, osvojena istina pre Open ere, najtrofejnija svih vremena.

Ali, kako stvari stoje, ostaće taj san nedosanjan za Serenu. Četiri i po godine nije uspela da dođe do još jednog pehara, napunila je 40 godina i sledećeg januara – neće ići u Melburn.

Izabrane vesti

Američka teniserka je potvrdila informaciju da neće igrati na Australijan openu, na turniru koji je osvajala sedam puta, a koji je ujedno i njen poslednji grend slem na kojem je trijumfovala.

Nije bilo lako doneti ovu odluku, ali fizički nisam na nivou koji je potreban za takmičenje. Melburn je jedan od mojih omiljenih gradova i svake godine jedva čekam da zaigram na Australijan openu. Nedostajaće mi susreti s navijačima, ali verujem da ću se vratiti i ponovo takmičiti na najvišem nivou“, istakla je Serena, koja je dodala da je odustala od turnira posle konsultacija sa medicinskim timom.

Poslednji meč na VTA turu Serena je odigrala letos na Vimbldonu, kada je predala meč prvog kola zbog povrede zadnje lože. Zbog toga je i pala na svetskoj listi na 41. mesto.


tagovi

Serena VilijamsAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara