Detalj sa meča
Detalj sa meča

Ovo nije moguće režirati: Federer "poentirao" kroz malu pukotinu između stuba i mreže (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 23:41

Neverovatan potez švajcarskog asa nije bio priznat na kraju

Ovogodišnji Lejver kup potpuno je u znaku Rodžera Federera koji se u petak uveče oprašta posle 25 godina duge karijere. Jedan od najvećih svih vremena je za poslednji meč izabrao dubl sa dugogodišnjim rivalom i prijateljem Rafaelom Nadalom, a koliko je ovo zaista veliki događaj u svetu tenisa najbolje pokazuju detalji iz krcate londonske O2 Arene, gde više ni igla nema gde da padne.

Teško da bi i dve Arene bile dovoljne da prime sve koji su večeras želeli da budu na ispraćaju istinske legende belog sporta. Onima koji su se ipak našli na tribinama, pa i onima kraj malih ekrana uspeo je već u trećem gemu meča protiv Frensisa Tijafoa i Džeka Soka da priredi nešto posebno.

Izabrane vesti

Naime, Federer je uspeo da "poentira" tako što je protnuo lopticu kroz pukotinu između stuba i spoja sa mrežom. U pitanju je otvor kroz koji loptica taman može da prođe i da bi se to dogodilo potrebno je da ima savršenu putanju. I imala je! Švajcarac je protnuo lopticu i poentirao. Glavni sudija meča uvažio je primedbu Tima sveta da se pogleda snimak i isti je pokazao nešto neviđeno!

Na kraju su treneri dva sastava Džon Mekinro i Bjorn Bjorg došli da vide sporni otvor i shvatili da je Federer napravio potez koji će se dugo prepričavati bez obzira što poen nije važio. Karlos Alkaras je na ovaj potez reagovao porukom: "Federer radi Federerove stvari", dok je jedan od najzanimljivijih opisa glasio: "Hiljadu tenisera može da prebaci lopticu preko mreže, stotinu njih pored, samo Federer može kroz mrežu".

Ovako nešto jednostavno nije moguće režirati. Pogledajte i sami...



tagovi

Rodžer FedererLejver kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara