"Mari"
"Mari"

Parovi polufinala Vimbldona: Mari na Tomaša, Federer na Miloša

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.16. | 21:41

Britanac posle četiri sata izbacio Congu, Čeh bolji od Puja

MariPosle eliminacije Novaka Đokovića, sve na Vimbldonu u muškoj konkurenciji ide prema očekivanjima. I sva je prilika da ćemo u odsustvu najboljeg na svetu, u nedellju gledati finale između njegovih prvih pratilaca: Endija Marija i Rodžera Federera.

Posle švajcarskog, na Centralnom terenu Ol Ingland kluba zablistao je i britanski as, koji je u poslednjem četvrtfinalnom duelu, posle četri sata, savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu (3:2) i na taj način obezbedio sebi mesto među četiri najbolja na trećem gren slemu sezone.

Izabrane vesti

A u petak, u polufinalnim mečevima, sastaju se:
Rodžer Federer (3) - Miloš Raonić (6)
Endi Mari (2) - Tomaš Berdih (10)

CongaMari je, možda, ključne poene osvojio u taj-brejku prvog seta. Tad je slavio 12:10 i trasirao put ka vođstvu, kasnije pobedi (7:6, 6:1, 3:6, 4:6, 6:1), koju nije mogao da ugrozi ni podatak da mu je Francuz u trećoj deonici uzeo prvi set na ovogodišnjem turniru. Kasnije uzeo još jedan, ali je u petom načisto potonuo.

Endi je ponovio lanjski uspeh, kad je dogurao na pretposlednji stepenik. Ovo mu je sedmo polufinale u karijeri na travi Vimbldona.

BerdihMnogo lakše, mada je i on morao da igra taj-brejk prvog seta, Tomaš Berdih je izašao na kraj sa još jednim Francuzom, Lukasom Pujom - 3:0 (7:6, 6:3, 6:2), pa ga u polufinalu čeka duel upravo sa Marijem, koga je savladao šest puta u 14 međusobnih okršaja. S tim da u poslednja četiri susreta Čeh zna samo za poraze.

(FOTO: Action images)


tagovi

VimbldonTomaš BerdihRodžer FedererMiloš RaonićEndi Mariatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara