Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Plan Australije: Odluka o deportaciji da se otegne do trenutka kada Novaku žalba ne bi vredela

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.01.22. | 10:00

Nišani se da Đokoviću bude poništena viza pred sam početak turnira

Prošao je još jedan dan u Melburnu bez odluke australijskih vlasti o slučaju Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta nije danas dobio odluku o poništavanju vize i deportaciji, niti je, s druge strane, na ceo proces stavljen slučaj pa da može mirne glave da se fokusira na turnir. To mentalno iscrpljivanje prvog reketa planete nimalo nije slučajno.

Izabrane vesti

Žreb je uz odlaganje održan, Đoković je saznao kakav mu je put do novog trofeja, ali pod uslovom da mu bude dozvoljeno da igra na Australijan openu. Ipak, ako je verovati tamošnjim medijima, nisu baš velike šanse za to.

Dobro obavešteni „Di Ejdž“ (The Age), koji pomno prati ceo slučaj od prvog momenta, otkriva zašto se ministar za imigraciona pitanja Aleks Houk nije još izjasnio oko ukidanja vize Novaku Đokoviću. I nisu u pitanju nikakva dokumenta koja su dostavili advokat srpskog tenisera koja je on dodatno proučavao, već je reč o – taktici.

Houk je, navodno, prelomio da ukine vizu Đokoviću, ali mu je istovremeno želja da ga spreči da zaigra na Australijan openu. Kvaka je u tome što kada bi danas-sutra objavio odluku, Novakov advokatski tim bi momentalno uložio žalbu na nju i odložio njeno izvršenje. A, onda bi se ušlo u ceo proces koji bi potrajao, dok bi za to vreme prvi teniser sveta mogao da igra na turniru.

Upravo tu soluciju su, navodno, ovom listu izneli i iz Novakovog advokatskog tima. Njihova je želja da se ministar Houk izjasni najkasnije do petka pre podne da bi žalba bila odmah podneta i ceo slučaj se rešio do nedelje.

Međutim, za taj jadac zna i Houk i cilj mu je da ne dozvoli da se to desi. Njegov plan je da odluku odloži što je moguće duže, da bi na kraju kada bi je doneo, Novakova žalba bila beskorisna. Odnosno, imao bi vrlo malo vremena da se ceo žalbeni proces obavi i da Đoković dobije šansu da zaigra u prvom kolu Australijan opena.

Mada nema tih detalja u celom objašnjenu plana australijske vlade, to bi verovatno značilo da bi u slučaju ukidanja vize Novak ponovo morao u pritvor, da li u hotel u kojem je bio ili zatvoren u kući koju je rentirao, te ne bi mogao da igra meč protiv Miomira Kecmanovića.

Iako je bilo insinuacija da bi se Đoković mirno spakovao i otišao iz Australije u slučaju da mu viza ponovo bude poništena, iz njegovog tima su za "Di Ejdž" poručili da to nije tačno i da je najbolji teniser sveta spreman da se do kraja bori za svoje mesto na turniru.

Na kraju, ako Novak Đoković zaigra na Australijan openu, možda sa tribina i neće biti baš tako zaglušujuća buka protiv njega. Zbog potpune „eksplozije“ omikron soja korona virusa Vlada Australije razmatra opciju o smanjenju kapaciteta za mečeve na prvom grend slemu u sezoni. Svi koji su već kupili ulaznice će moći da dođu na mečeve, ali može da se desi da dobar deo onih koji su još u prodaji bude povučeno.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara