Karolin Garsija
Karolin Garsija

Pliškova i Garsija za pehar u Tjenđinu

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.10.18. | 09:25

Čehinja bolja od Timee Baščinski, a Francuskinja od Su Vej Sieh

Karolina Pliškova i Karolin Garsija plasirale su se u finale turnira u Tjenđinu (tvrda podloga, 626.) nakon upečatljivih pobeda.

Posebno je Čehinja, inače prva nositeljka bila ubedljiva protiv iskusne Timee Baščinski, bivšeg svetskog "broja 9". Švajcarkinja, koja je neočekivano u četvrtfinala savladala Arinu Sabalenko koja je u velikom naletu, tek se vratila nakon duže pauze zbog povrede te jednostavno nije imala snage da se izbori sa protivnicom koja je slavila sa 6:2 i 6:1. Nešto neizvesnije je bilo u drugom polufinalu, ali je konačan ishod ipak očekivan, a  to je pobeda odlične Francuskinje nad Su Vej Sieh sa Tajvana rezultatom 6:3 i 6:4.

Izabrane vesti

Pliškova, koja se bori za plasman na WTA Finale u Singapuru (pandan ATP završnom mastersu u Londonu) sastaće se peti put sa Karolin Garsijom. Trenutni međusobni skor je 2-2, ali je Čehinja bila bolja na poslednja dva odmeravanja i to u dva seta. Ovaj put ipak verujemo u ozbiljniju borbu, jer je ipak u pitanju finale koje sa sobom nosi dosta toga - 163.265 dolara, ali i 280 WTA poena.  Poraženoj u finalu sledi 81.251 $ i 180 bodova. Favoritkinja je, bez sumnje Pliškova.

* kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Karolina PliškovaKarolin GarsijaTjenđin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara