Borna Ćorić (©AFP)
Borna Ćorić (©AFP)

Podvig Borne Ćorića: Hrvat sa 152. mesta na ATP listi osvojio masters u Sinsinatiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 03:44

Najveći uspeh u karijeri za Zagrepčanina. U finalu u Ohaju počistio favorizovanog Grka Stefanosa Cicipasa - 7:6, 6:2

Nema Novaka Đokovića na američkom tlu, Rafael Nadal je rovit, Rodže Federer odavno nije učesnik na turu, Danil Medvedev nije u formi, pa poslednjih nedelja teniseri iz senke stižu do najvećih uspeha u karijerama. Prošle nedelje je Španac Karenjo Busta osvojio Rodžers kup u Montrelau, a do najveće titule stigao je i Borna Ćorić.

Zagrepčanin je do sanzaconalni šampion mastersa u Sinsinatiju. On je u finalu turnira iz serije 1.000 u Ohaju bio bolji od favorizovanog Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (7:6, 6:2).

Izabrane vesti

Na putu do finala sjajni Hrvat izbacio je nekoliko velikih imena. Padali su redom Museti, Rafa Nadal, Batista Agut, Ože Alijasim i Nori, i na kraju Cicipas, koji je u polufinlalu pobedio Danila Madvedeva. Ključan je bio taj-brejk prvog seta, koji je Ćorić dobio bez izgubljenog poena. U drugom je napravio dva brejka i rutinski slavio protiv indisponiranog Grka.

Borna je dva put osvajao ATP turnire, 2017. u Marakešu i godinu kasnije u Haleu, a u finalu nekog turnira iz Masters serije bio je samo u Šangaju 2018. godine.

Sada je nadmašio taj uspeh osvojivši turnir u Sinsinatiju kao 152. igrač sveta. Imao je dugu pauzu zbog povrede, ali je pokazao da može u svetski vrh. Napravio je dobru uvertiru pred start US Opena u Njujorku za sedam dana.



tagovi

Masters u SinsinatijuATP SinsinatiBorna ĆorićStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara