Podvig na startu Sinsinatija: Lajović srušio 21. igrača na planeti, Serundolu nije pomogla ni kiša

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 00:29

Dušan prvi put u karijeri stigao do druge runde ovog mastersa, nakon pet neuspešnih pokušaja – 6:3, 6:4

Srpski teniser Dušan Lajović napravio je podvig na startu turnira u Sinsinatiju, pošto je u dva seta savladao Argentinca Fransiska Serundola sa 2:0 u setovima -- 6:3, 6:4.

Ovo je bio prvi međusobni okršaj dvojice tenisera, a 21. igraču na planeti nije pomogla ni kiša, koja se dogodila pri rezultatu 5:4 u drugom setu, u trenutku kada je Lajović treći pu uzastopno servirao za pobedu. Ipak, nakon prekida mu je koncentracija bila na maksimumu, pa je asom overio drugo kolo, gde ga čeka Janik Siner.

Izabrane vesti

Serundolo u prvom setu, koji je trajao svega 26 minuta nije imao ni promil šanse da se uključi u ozbiljniju bitku, posebno onda kada je Lajović sigurnim servisom došao do vođstva od 4:1.

Mogao je 66. teniser na ATP listi i ranije da reši pitanje pobednika, pošto je nakon svega 65 minuta igre i vođstva od 5:2 u drugom setu, propustio meč loptu. Serundolo je tada došao do brejka i potom ubrzo smanjio i na 4:5, ali je Lajović imao novu priliku da servira za meč.

Poveo je Srbin sa 40:0 u desetom gemu, ali je propustio dve meč lopte, pa je počela kiša. Ipak, ona kao da mu je pomogla da u potpunosti povrati mirnoću, pa je ključni servis na meču, po povratku na teren, bio besprekoran.

Lajoviću je ovo prvi put da dođe do druge runde Sinsinatija, nakon pet neuspešnih pokušaja.



tagovi

ATP SinsinatiMasters u SinsinatijuDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara