Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Polufinale, a vredno kao trofej

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.11.21. | 09:36

Đoković protiv Hurkača za zvanje najboljeg u 2021. godini

Došao je Novak Đoković do polufinala mastersa u Parizu, korak ga deli od borbe za trofej. Ali, današnji okršaj sa Hubertom Hurkačom u Bersiju (14) ima specifičnu težinu kao da je meč za pehar!

Novak ima priliku danas da obori još jedan veliki teniski rekord. Njegovo je ime u almanasima belog sporta već sada upisano na mnogo mesta, ali ovo je prilika da doda na svoj konto još jedan veliki teg kada se meri ono – ko je najveći svih vremena.

Izabrane vesti

Ukoliko pobedi Poljaka i plasira se u finale, Đoković će osvojiti dovoljno bodova da bude proglašen za najboljeg tenisera u 2021. godini. I da kalendarsku godinu završi kao najbolji na ATP listi. Sedmi put u karijeri. A, to niko nikada nije uspeo. Srpski as sada deli taj rekord sa njegovim dečačkim idolom Pitom Samprasom, po šest puta su sezonu zatvorili kao gazde teniskog karavana. Ipak, Novak ide dalje, lestvicu će podići za još jedan stepenik.

Ako kojim slučajem to ne uspe danas, Đoković će imati još jednu priliku, na završnom turniru u Torinu. Ni tada mu ne bi bilo mnogo potrebno da ostvari cilj.

(1.15) Đoković - Hurkač (4.70)

Ali, što bi rekla narodna poslovica, što možeš danas, ne ostavljaj za sutra. Hubert Hurkač igra najbolji tenis u karijeri, međutim, igrao ga je i Tejlor Fric pa ga je u četvrtfinalu Đoković rutinski pobedio. Iako je teniski kralj sa malo mečeva u rukama u poslednjih mesec dana, pa još je i treću rundu preskočio jer mu je Monfis predao duel bez borbe.

Malo Novaku nije išao servis, pa je Fric uspevao da napravi više brejkova nego što se nadao, ali je zato sve ostalo funkcionisalo kao podmazano u Đokovićevoj igri, pa je Amerikanac od prvog do poslednjeg gema gledao kako da zadrži korak, da ostane rame uz rame sa Srbinom, a ne kako da povede.

Dva puta su se do sada Đoković i Hurkač sretali na terenu, oba puta na grend slemovima, oba puta u 2019. godini. I oba puta je pobedio Novak. Na Rolan Garosu je bilo 3:0, a na Vimbldonu 3:1.

Godina 2021. je fenomenalna u karijeri Novaka Đokovića. Tri grend slem pehara, tri seta daleko od kalendarskog Slema, brojni oboreni rekordi. Ne bi bilo pošteno samo zbog zavrzlama ATP tura da godinu ne završi kao najbolji. Danas je šansa da i na to zvanje stavi svoj pečat.


tagovi

Novak ĐokovićHubert HurkačATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara