Siner (©AFP)
Siner (©AFP)

Ponižavanje! Siner dao Medvedevu samo tri gema

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.03.24. | 21:27

Italijan u finalu mastersa u Majamiju

Sezona iz bajke za Janika Sinera se nastavlja. Upisao je nekoliko sjajnih pobeda u ovoj godini, ali večeras je nadmašio sebe: deklasirao je Danila Medvedeva u polufinalu Indijan Velsa kao malo ko u karijeri čudnovatog Rusa.

Siner je samo tri gema prepustio Medvedevu u celom meču i tom fantastičnom partijom plasirao se u finale turnira – 6:1, 6:2. Za titulu će se Italijan boriti sa Grigorom Dimitrovim ili Aleksandrom Zverevim.

Izabrane vesti

Očigledno je Siner šampionskim preokretom u finalu Australijan opena, kada je vođstvo Medvedeva od 2:0 u setovima obrnuo u pobedu od 3:2, potpuno ušao u glavu ruskom teniseru. Čak i pre toga, ali u Melburnu je bila kruna. Jer, Danil je dobio prvih šest njihovih međusobnih mečeva, međutim, kada je Janik probio led i dobio prvi, usledila su još tri trijumfa. I večeras peti u nizu!

Kao furija je Siner otvorio meč, sa dva brejka je došao do vođstva od 5:0 i tek tada je Medvedev dobio jedini gem u prvom setu. Nijednu neiznuđenu grešku Italijan nije napravio u tih šest gemova.

Brejkom je krenuo i drugi set, s tim što je u njemu Rus pružio nešto malo jači otpor, do 1:3 je imao kakav-takav priključak, a posle još jednog brejka sve je bilo rešeno.


tagovi

Janik SinerDanil MedvedevATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara