Grigor Dimitrov (AFP)
Grigor Dimitrov (AFP)

Posle Novaka suze i poslužavnik, nakon Runea opet suze, ali i prva titula od 2017. (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 11:26

Grigor Dimitrov osvojio Brizbejn, Andrej Rubljov podigao pehar u Hong Kongu

Prošla godina bila je godina velikog povratka Grigora Dimitrova u vrh svetskog tenisa, a početkom 2024. Bugarin pokazuje da ga poraz od Novaka Đokovića u finalu pariskog mastersa nije pokolebao, te da želi trofeje koje nije video od 2017. godine. Nakon Novaka suze popularnog Griše i poslužavnik u rukama, ali posle okršaja sa Holgerom Runeom u finalu ATP 250 turnira u Brizbejnu, pored suza, ovoga puta radosnica, prva teniska titula još od Završnog mastersa pre šest godina - 0:2 (6:7, 4:6).

Zahvaljujući prvom peharu u sezoni, Dimitrov će sutra skočiti sa 14. na 13. poziciju ATP liste, a formom koja ga krasi Bugarin pokazuje da je od US Opena u konkurenciji Novaka Đokovića i Janika Sinera igra možda i najbolji tenis na svetu. Prvo je dobacio do polufinala Šangaja, pa igrao finale u Parizu, a sada osvojio Brizbejn drugi put u karijeri za ukupno osmi pehar. Svakako da nikome neće biti prijatno protiv 32-godišnjaka na Australijan Openu.

Izabrane vesti

Deluje da je prvi set koji je trajao 71 minut odlučio pobednika. Pretila su oba tenisera brejk šansama u nekoliko gemova, ali je odluka na kraju pala u taj-brejku koji je Dimitrov otvorio sa 3:0. Uspeo je potom iskusni teniser da povede sa 6:3, a zatim da unovči treću set loptu.

U narednom setu, Dimitrov je više pritiskao servis rivala, odoleo je Danac u maratonskom trećem gemu, ali mu je u sedmom rival oduzeo servis. Pri vođstvu 5:3 Dimitrov je propustio dve meč lopte na servis protivnika, ali je već u narednom gemu unovčio prvu sledeću.

Praktično istovremeno, Andrej Rubljov je došao do titule u Hong Kongu, ukupno 15. u karijeri savladavši Emila Rusovorija sa dva puta po 6:4.


tagovi

Grigor DimitrovHolger RuneAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara