""
""

Poslednji Amerikanac nije izdržao: Džek Sok žestoko namučio Nadala, ali - klasa je klasa!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 19:09

Španac se prilično namučio kako bi otišao u četvrtfinale... Sledeći je Novak Đoković!

Srpski teniski ljubitelji nestrpljivo su čekali ovu vest - Rafa Nadal je u četvrtfinalu Rolan Garosa! Teže nego što se očekivalo, španski as se dobro preznojio protiv američkog tenisera Džeka Soka i sa 6:3, 6:1, 5:7, 6:2, za tek nešto manje od tri sata igre obezbedio plasman u narednu rundu, gde će ga dočekati najbolji teniser sveta - Novak Đoković, u 44. sudaru titana!

Izabrane vesti

Nije Džek Sok uspeo da nanese šokantni poraz devetostrukom osvajaču Otvorenog prvenstva Francuske, ali je poslednji američki teniser u singl konkurenciji svoje ime promovisao na najbolji mogući način. Ne samo da je 22-godišnji Amerikanac ostvario najbolji rezultat na Grend slemovima, već je gotovo za sat vremena produžio bitku sa neprikosnovenim Nadalom i pravu sumornu predstavu pretvorio u lepršavi spektakl!

Činilo se da je Nadal formu tempirao baš za potencijalni dvoboj sa najboljim teniserom sveta, pošto je meč mogao da traje gotovo sat vremena manje. Ali, finiš trećeg seta pokazao je da i velemajstor kakav je Nadal ima određenih problema na „svom“ turniru. 

I dok su prva dva seta bila čista formalnost, gde je Nadal za samo 73 igre „oduvao“ Soka, u narednom viđena je prava drama. 

Interesantno, peti, šesti i sedmi gem trećeg seta završeni su sa tri brejka, dva u korist španskog asa, posle čega je Nadal poveo sa 5:3 i imao priliku da servira za pobedu. Međutim, desilo se čudo! Sok je prvo smanjio zaostatak, potom brejkom zadao prvi „niski“ udarac, zatim preokrenuo na 6:5 posle maratonskog gema i onda gurnuo Nadala u provaliju. Sa četiri vezana gema američki teniser „slomio“ je Španca, koji je glavom već bio u svlačionici i ostavio ga na terenu duže od planiranog. 

Uprkos tome što je imao čak 32 neiznuđene greške i sedam duplih servis grešaka, Sok je uspeo da se podigne iz letargije prva dva seta i vrati u život. Nadal je do kraja trećeg seta imao samo jednu duplu servis grešku i 25 neiznuđenih.

Ipak, na kraju je harizmatični Sok pokazao da je osmina finala njegov maksimum u ovom trenutku. Jednostavno, podlegao je pritisku i nije imao rešenje za Nadalove brze udarce i vrhunske poteze.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rolan GarosRafael NadalDžek Sokatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara