Aleksandar Zverev (©Reuters)
Aleksandar Zverev (©Reuters)

Poslednji trofej u sezoni je u rukama Aleksandra Zvereva

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 19:02

Nemački teniser pobedio Medvedeva u finalu završnog mastersa – 2:0

Sjajnu sezonu je imao Aleksandar Zverev i završio je na impresivan način. Trofej završnog mastersa je u njegovim rukama, pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva u dva seta – 6:4, 6:4.

Igrač koji u polufinalu pobedi prvog, a u finalu drugog tenisera sveta apsolutno zasluženo nosi trofej. To je pošlo Zverevu za reketom, pa je drugi put u karijeri podigao pehar poslednjeg turnira u sezoni.

Izabrane vesti

Iako nije uspeo ni ove godine da dođe do svog prvog grend slem trofeja, Zverev će imati po čemu da pamti 2021. Osvojio je olimpijsko zlato u Tokiju, dva masters turnira (Madrid i Sinsinati), pa je podigao pehare u Akapulku i Beču i sve je zasladio velikim trijumfom danas u Torinu.

Jednako je bitno za Zvereva i to što je prekinuo crnu seriju u duelima sa Medvedevim, jer je u poslednje dve godine pet puta uzastopno izgubio od njega.

Ključ današnje pobede bio je u servisu. Nemac ruskog porekla je imao izvanredan početni udarac, nije dozvolio Rusu sa druge strane mreže nijednu brejk šansu od početka do kraja. Zverev je u prvom setu na 1:1 oduzeo servis rivalu, imao je kasnije još jednu prilike, ali nije iskoristio. U tom prvom setu Medvedev je samo jednom došao do 40:30!

Drugi set je počeo brejkom koji je napravio Zverev i to je bila prednost koju drugi teniser sveta nije uspevao da stigne. Jednom je samo Medvedev došao do 40:40, ali je Aleksandar uspeo da odbije taj napad i privede meč kraju.

Ovom pobedom uspeo je Zverev i da priđe Medvedevu na 800 poena zaostatka na ATP listi. Prvi cilj za narednu sezonu biće mu da preskoči Rusa.


tagovi

Aleksandar ZverevDanil MedvedevZavršni ATP turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara