Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Potvrda iz Monte Karla: Novak zvanično u Rafinom gnezdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 21:22

Potvrđeno učešće Novaka Đokovića na prvom mastersu na šljaci ove sezone

Napašće Novak Đoković omiljeni gren slem Rafaela Nadala i od kraja maja do sredine juna pokušati da ga prestigne po broju najvećih teniskih titula u njegovom dvoruštu, tako gde on gazduje. Međutim, pre nego što na snagu stupi Rolan Garos, srpski as imaće uvertiru za sezonu na šljaci u Rafinom gnezdu, na omiljenom mastersu španskog tenisera u Monte Karlu gde je podizao pehar u 11 navrata.

Organizatori turnira u Kneževini potvrdili su da će Novak učestvovati i da će pojuriti treću titulu na prvom mastersu na zemljanoj podlozi. A kako je dva dana ranije objavljeno da će i rekovalescent Nadal igrati u Monte Karlu, uz malo sreće jubilarnom 60. podglavlju najvećeg rivaliteta u istoriji belog sporta.

Izabrane vesti

Nadal je prvu titulu u Monte Karlu osvojio davne 2005. godine još kao tinejdžer, a nakon nje osvojio je još sedam uzastopnih pehara na istom mestu. BIo je neprikosnoven sve dok mu Novak 2013. godine nije prekinuo seriju. Usledio je trofej za Stana Vavrinku, pa nova titula Đokovića 2015, da bi se Nadal nakon toga vratio na tron i pobedio u naredna tri izdanja, poslednji put 2018.

Od tada je pehar išao u ruke Fabija Fonjinija (pobedio Dušana Lajovića u finalu), te ga je Stefanos Cicipas prigrlio u dva navrata uz napomenu da je takmičenje preskočeno u 2020. godini zbog Kovid pandemije.

Novak će se posle poraza od Danila Medvedeva u polufinalu Dubaija 3. marta, vratiti na teren posle više od mesec dana. Prvo će trenutno drugi, a ukoliko Karlos Alkaras ne osvoji masters u Majamiju, ponovo prvi teniser sveta, skinuti "tenisku prašinu", a nakon Monte Karla, čeka ga nastup na ATP250 turniru Srpska open u Banjaluci.

U Monte Karlu će učestvovati 16. put u karijeri uz skor od 35 pobeda i 13 neuspeha. Podsetimo da je Novak od starta sezone već osvojio turnir u Adelejdu, te Australijan open, kao i da mu je jedini poraz u 16. mečeva u 2023. naneo Danil Medvedev.


tagovi

Novak ĐokovićATP Monte KarloMonte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara