Đoković na Rolan Garosu (© Reuters)
Đoković na Rolan Garosu (© Reuters)

Promena pravila na grend slemovima: U taj-brejku petog seta do desetog poena

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.03.22. | 11:51

Počev od Rolan Garosa

Sprečen je da učestvuje u Melburnu, verovatno će mu biti dozvoljeno u Parizu, a kad se pojavi na terenima Bulonjske šume sačekaće Novaka Đokovića novo pravilo, jer su organizatori četiri grend slema promenili jedno od pravila za dobijanje pobednika teniskih mečeva.

Ubuduće će se taj-brejk petog seta igrati do desetog poena. A ne kao dosad na razliku. Ovo pravilo uvedeno je kako bi se smanjilo trajanje mečeva, pošto su neki umeli da se „razvuku“ i na dva i potpuno poremete raspored na velikim turnirima.

Izabrane vesti

Potpisnici promena su čelni ljudi Australijan opena, Rolan Garosa, Vimbldona i Ju Es opena. Saopšteno je da će pravilo važiti od prvog sledećeg grend slema, na programu u glavnom gradu Francuske, u periodu od 22. maja do 5. juna. Na njemu bi titulu, osvojenu prošle godine pobedom nad Stefanosom Cicipasom, trebalo da brani Novak Đoković.

Novo pravilo će se primenjivati za mečeve u singlu, dublu, u konkurenciji muškaraca i dama. Dakle, pri rezultatu 6:6 u završnom setu, igra se taj brejk do desetog poena.


tagovi

Tenisgrend slemRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara