Prva titula! Kecmanović osvojio Kicbil

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 16:28

I prvi put ušao u TOP 40 na ATP listi

Prva titula za Miomira Kecmanovića!                                                                                             

Konačno je srpski teniser dočekao taj uspeh. Igrao je u finalu Kicbila protiv Janika Hanfmana i uspeo je da slavi sa 2:0 u setovima - (6:4, 6:4).

Izabrane vesti

Miomiru je ovo bilo drugo ATP finale u karijeri, a sada je došla i prva titula. Podigao je trofej Kecmanović i osvojio tako 250 bodova. Ujedno se osvetio Hanfmanu koji je na ovom turniru eliminisao i Dušana Lajovića i Lasla Đerea.

Kecmanović je došao do 1.258 bodova na ATP listi, pa će od ponedeljka biti 39. igrač sveta. Njegov najbolji rejting do sada je 47. mesto. Dakle, prvi put je ušao u 40 najboljih na ATP listi.

Na putu do finala Kecmanović je izbacio Nišikorija, Tompsona, Delbonisa i Heslera. Sada je pao i Hanfman.

Manje posla imao je Kecmanović u prvom setu, dok je u drugom bilo dosta promena i neizvesnosti. Kada je srpski teniser poveo sa 2:0 u gemovima u drugom setu delovalo je da je tu sve rešeno, međutim Nemac je uspeo da se vrati u meč. Prava drama nastala je u poslednjem gemu.

Prošao je Kecmanović kroz dramu u kojoj je spasio dve brejk lopte i uspeo da prelomi u glavi psihološku barijeru i tako dođe do velike pobede.

Sada kada je Kecmanović došao do prve titule verovatno će mu u nastavku karijere biti lakše da tako nešto ponovi. Sada je probio led.



tagovi

Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara