Pustinjski tenis

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.12.19. | 14:01

Novo, trodnevno izdanje Mubadala svetskog šampionata počelo je u Abu Dabiju, a ovo popodne Hačanov - Čung i Šarapova - Tomljanović. Sutra Đoković i Nadal igraju polufinala

Danas je počelo 12. izdanje (treće za žene) Mubadala svetskog teniskog šampionata (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 250.000 $), zapravo pozivnog, egzibicionog trodnevnog turnira koji ugošćuje Abu Dabi u supermodernom Zajed sportskom kompleksu.

Ovo takmičenje ne boduje se za ATP, te ima i specifičan sistem gde dva najboljeplasirana u polufinalu čekaju pobednike četvrfinala, služi teniserima da u savršenim uslovima sprovedu krucijalni deo priprema za predstojeću sezonu.

Izabrane vesti

Danas su u 16 časova po lokalnom, a 13 po srednjoevropskom turnir i samo takmičenje međusobnim duelom otvorili Stefanos Cicipas i Andrej Rubljov, gde pobednik sutra predveče ide na aktuelog prvaka Novaka Đokovića. U večernjem terminu od 18 po tamošnjem, a 15 po mašem vremenu u  Karen Hačanov i Hjeon Čung određuju protivnika Rafaelu Nadalu. Koreanac ima velikih problema sa povredama te je 2019. završio na 128. mestu ATP liste, pa je Rus bez sumnje veliki favorit. Šta više, iako je i on nešto slabije zatvorio sezonu, očekujemo da do pobede i prilike da se odmeri sa Špancem dođe bez izgubljenog seta.

Prvi od tri takmičarska dana zatvara jedini ovogodišnji ženski duel, između Marije Šarapove i Ajle Tomljanović koje će se prvi put sastati. Australijanka rođena u Zagrebu trenutno je bolje plasirana (51:131) i zaista ume da odigra vrhunski, ali to što nikada nije osvojila WTA trofeje iako joj je 26, dovoljno govori. Ruskinja je sa druge strane već duže vreme potpuno van forme, ali je stvorena za velike scene, baš kao što je ova u Abu Dabiju. Zato joj dajemo malu prednost, a može se očekivati da će biti napet meč u tri seta i gemovima u plusu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara