Prošle godine u Rimu Novak je poražen od Nadala (© Reuters)
Prošle godine u Rimu Novak je poražen od Nadala (© Reuters)

Putevi Novaka Đokovića vode u Rim: Dođi slobodno, igraj i pobedi

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.02.22. | 12:27

Italijani ne sputavaju najboljeg tenisera sveta

Dok mu se mnoge staze zatvaraju, put Novaku Đokoviću ka Rimu je otvoren. Najbolji teniser sveta će moći da se takmiči na jednom od omiljenih turnira, pošto su italijanski zvaničnici predočili kako ne postoje nikakve smetnje da Srbin dođe u Večni grad i pokuša da osvoji još jednu masters titulu.

A sve posle ponovljenog čvrstog stava 34-godišnjeg Beograđanina da se neće vakcinisati, makar to značilo i žrtvovanje trofeja.

Izabrane vesti

Na mečevima koji se igraju na otvorenom ne postoji zahtev za zelenim propusnicama i otuda Đoković, ako želi da dođe i igra u Italiji, može to da učini. Ne može da bude bez propusnice u hotelima i restoranima, ali može da igra“, precizirala je Valentina Vezali, podsekretar u Ministarstvu za sport Italije.

Masters u Rimu je jedan od Novakovih omiljenih turnira. U prethodnih 14 godina čak 11 puta je bio u finalu (pet titula, šest poraza), a u ovoj će pokušati da nadmudri desetostrukog šampiona Rafaela Nadala, koji je lane savladao upravo Đokovića u borbi za pehar.

Turnir na terenima kompleksa Foro Italiko na programu je od 2. do 15. maja.

Moramo da imamo na umu da od 31. marta, u zavisnosti od pada epidemiološke krivulje, vanredna situacija može da se završi. Sve ćemo dobro proceniti pre odluke“, dodala je Vezali.

Prvi naredni turnir na kome bi Novak Đoković trebalo da se pojavi je Indijan Vels, od 7. do 21. marta.


tagovi

Novak ĐokovićATPMasters Rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara