Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Rafael Nadal se zbog povrede povukao sa Vimbldona!

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 20:16

Nik Kirjos bez borbe ide u finale

Tenis igra kao da je sa druge planete, poput mašine vraća loptice, ali od povrede, ipak, Rafael Nadal nije jači. Zaradio je španski as rupturu trbušnog zida od sedam milimetara u četvrtfinalnom duelu, dobio maraton u pet setova protiv Tejlora Frica, čak i odradio trening posle detaljnih lekarskih pregleda, koji su pokazali da je povreda ozbiljna. Želja je bila velika da zaigra u polufinalu, ali se na kraju Bik sa Majorke nije vodio srcem, nego razumom.

Za Španca je Vimbldon završen! U Parizu ga hronična povred stopala nije zaustavila, u Londonu jeste ruptura abdomena sa kojom takođe ima loša iskustva. Shvatio je Rafael Nadal da u ovakvom stanju nema šanse u naredna dva meča i doneo je racionalnu odluku.

Izabrane vesti

Osvajač 22 grend slem titule odluku da se povuče doneo je posle odrađenog treninga. Španac nije mogao da servira, osećao je jak bol i obavestio je organizatore turnira da zbog povrede trbušnog zida neće izaći na megdan Niku Kirjosu. Bik sa Majorke sazvao je konferenciju za medije i saopštio je da se povlači sa Vimbldona.

„Nažalost, povlačim se sa turnira. Videli ste juče da se mučim, znao sam da nije dobro. Imam rupturu mišića, razmišljao sam tokom celog dana koju odluku da donesem, i mislim da nema smisla da igram, iako sam mnogo puta pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Povreda bi se pogoršala“, počeo je izlaganje Rafael Nadal i nastavio:

„Doneo sam ovakvu odluku jer ne mislim da u ovakvom stanju mogu da dobijem dva meča. Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan i da pritom pogoršam zdravstvenusituaciju“.

Ne želi španski as da pogorša povredu i duže vreme odsustvuje van terena.

„Nedavno mi je bilo teško zbog stopala, ali tu se situacija kreće nabolje. Sreća je važnija od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem da me nema dva-tri meseca, veoma sam tužan. Pre nekoliko dana sam imao mali problem, on je porastao, pretvorio se u veći. Za ovakve povrede pauza obično traje tri do četiri nedelje. Nadam se da ću moći da igram na turnirima na kojima sam planirao i da neće biti remećenja kalendara. Očekujem da ću za nedelju dana moći da igram sa osnovne linije, bez serviranja“.

Nije prvi put da Bik sa Majorke ima problem sa trbušnim zidom. U nekoliko navrata je doživljavao rupturu, najveću u polufinalu US opena, kada je predao meč Huanu Martinu del Potru. Tada je bila znatno veća nego sada, iznosila je dva centimetra. Da je zaigrao u polufinalu Vimbldona rizikovao bi dodatno pucanje mišića.

„Ceo dan i noć sam razmišljao šta da uradim i shvatio sam da nemam šanse da pobedim, da je to praktično nemoguće. Imao sam slično iskustvo na US openu 2018. godine, kada sam na kraju morao da predam Del Potru u polufinalu. Ovo me baš boli“.

Španski as ostavlja otvorenu opciju i da se trajno povuče iz tenisa... Mada, malo ko u to može da poveruje.

„I dalje razmišljam o mogućnosti da se definitivno povučem iz tenisa“, zaključio je Rafael Nadal.



tagovi

Rafael NadalVimbldongrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara