Raonić učinio uslugu Đokoviću i počistio Cicipasa

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 12:47

Podgoričanin u tri seta bolji od Atinjanina za osminu finala Australijan opena. Čilić izbacio Bautista Aguta - Novaku se "otvorio" žreb

Hiljade grčkih navijača u Melburnu danas je razočarano napustilo Margaret kort arenu, drugi najveći stadion sprortskog kompleksa na kojem se igra Australijan open.

Razlog je bez sumnje neočakivan rani poraz njihovog novog idola, Stefanosa Cicipasa. Bolji u tri seta od možda i najvećeg teniskog talenta bio je Miloš Raonić za plasman u osminu finala. Stameni Podgoričanin sa kanadskim pasošem je bio neumoljiv, pre svega iz servisa, slavivši za dva i po sata igre rezultatom 7:5, 6:4 i 7:6 (2).

Izabrane vesti

Ovom pobedom Crnogorac je učinio veliku uslugu svom prijatelju i komšiji (pa i sunarodniku), Novaku Đokoviću koji ima problem sa mladim protivnikom i koji bi mu, da je sve prošlo kako se očekivalo verovatno bio protivnik u četvrtfinalu. Ovako, ako naravno prođe za dva dana Argentinca Dijega Švarcmana, među osam najboljih će ga čekati pobednik balkanskog derbija između Raonića i Marina Čilića. Hrvat je danas odigrao težak meč u pet setova protiv takođe za Đokovića veoma nezgodnog Roberta Bautista Aguta.

Sve u svemu žreb se poprilično "otvorio" za aktuelnog šampiona pošto su u njegovoj polovini ostali igrači sa kojima ima pozitivan skor i koji mu više odgovaraju od "otpalih" Cicipasa i Aguta.

ATP - 5. DAN

Đoković - Nišioka 6:3, 6.2, 6:2
Švarcman - Lajović 6:2, 6:3, 7:6 (7)
Čilić - B. Agut 6:7 (3), 6:4, 6:0, 4:7, 6:3
Fučovič - Pol 6:1, 6:1, 6:4
Sandgren - Kveri 6:4, 6:4, 6:4
Fonjini - Peja 7:6 (0), 6:2, 6:3
Cicipas - Raonić 7:5, 6:4, 7:6 (2)
Milman - Federer u toku

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara