Andrej Rubljov (Reuters)
Andrej Rubljov (Reuters)

Razjareni Rubljov u Dubaiju: Drao se na linijskog sudiju, pa diskvalifikovan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 18:23

Žuta minuta za drugog tenisera Rusije

Poznat je Andrej Rubljov godinama unazad kao temperamentan momak, kao teniser kojem često nije lako da kanališe negativne emocije i ne dozvoli besu da se mnifestuje. Neretko zbog nervoze ume da se samopovređuje reketom, a danas je ponovo dospeo u fokus teniske planete, ne zbog ubedljive igre, već zbog ispada u polufinalu ATP 500 turnira u Dubaiju.

Rubljov se za plasman u finale borio sa Aleksanderom Bublikom, a neizvesna borba u kojoj su oba tenisera dobila po jedan taj-brejk imala je epilog u trećem setu... Ipak, ranije no što se očekivalo. Bublik je dobio gem za vođstvo 6:5 u trećem setu, Rubljov je trebalo da servira za ostanak u meču, ali se besan ustremio ka linijskom sudiji vičući i ponavljajući nekoliko puta kako je nešto ranije trebalo da uzvikne aut posle udarca Bublika.

Izabrane vesti

Ubrzo se na terenu pojavio supervizor, pogledao snimak i nije imao dilemu - diskvalifikovao je drugog tenisera Rusije, pa će Bublik koji je u odlučujućem setu zaostajao sa 4:2, u finalu igrati protiv boljeg iz duela Danil Medvedev - Ugo Amber.

Bublik je džentlmenski odreagovao i ponudio da meč dobije epilog borbom na terenu, ali ta odluka nije bila u njegovim rukama.

"Zaista sumnjam da je Andrej rekao nešto ludo, on nije takav momak. Ali verujem da su organizatori samo sledili proceduru. Šteta što se završilo ovako. Želim Andreju da se što pre oporavi od ovoga i vrati na teren", rekao je Bublik na potonjoj konferenciji za medije.

Diskvalifikacija Rubljova izazvala je reakcije na društvenim mrežama, a u odbranu zemljaka stala je Darija Kasatkina.

"Dakle možete tek tako diskvalifikovati igrača, oduzeti mu bodove i novac, bez da uopšte pogledate ponovljeni snimak poena? Kakva glupost, još jedna potvrda da nam je u tenisu potreban VAR i da bi svi turniri trebalo da imaju enektronski linijski sistem", napisala je Ruskinja na tviteru.




tagovi

Andrej RubljovATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara