Alkaras (©Reuters)
Alkaras (©Reuters)

RG: Alkaras kao furija, Hurkač se čupao sa ivice ambisa

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 17:40

Dimitrov i Rubljov prošli u drugo kolo

Došao je Karlos Alkaras na Rolan Garos posle dvadesetak dana pauze, špekulisalo se u kakvom će stanju biti posle nove serije povreda u 2024. godini, ali je mladi Španac kroz prvo kolo prošao kao furija.

Alkaras je imao Džej Džej Volfa za protivnika u prvoj rundi i prepustio mu je samo četiri gema – 6:1, 6:2, 6:1 za sat i 53 minuta igre. Španac će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča Drejper – De Jong, u kojem takođe ne bi trebalo da ima većih problema da dođe do pobede.

Izabrane vesti

Suvišno je pričati o današnjem meču, jer se Alkaras kao uragan bacio na Volfa i oduvao ga sa terena. Ako je suditi po prvom meču, momak iz Mursije nišani trofej i ništa manje od toga.

A, Hubert Hurkač je mogao da bude prvo veliko negativno iznenađenje Rolan Garosa. Poljak se čupao sa ivice ambisa protiv Šintara Moćizukija, 163. tenisera sveta, koji je vodio 2:1 u setovima, ali nije izdržao borbu do kraja – 4:6, 6:3, 3:6, 6:0, 6:3 posle tačno tri sata igre.

Nakon što je dobio treći set, Japanac kao da je pomislio da je meč završen. Hurkač je odgovorio osvajanjem sedam uzastopnih gemova. Ušao je Poljak u pobednički „mod“ i u petom setu mu je bio dovoljan jedan brejk da dobije meč. U narednom kolu igraće sa Brendonom Nakašimom.

Grigor Dimitrov je sa laganih 3:0 eliminisao Amerikanca Aleksandra Kovačevića – 6:4, 6:3, 6:4, dok je Andrej Rubljov imao teži posao protiv Danijela Taroa i slavio je u četiri seta – 6:2, 6:7, 6:3, 7:5.

Lorenco Sonego je razočarao domaće navijače pobedom nad Igom Amberom – 6:4, 2:6, 6:4, 6:3.


tagovi

Karlos AlkarasRolan GarosGrigor DimitrovAndrej RubljovHubert Hurkač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara