Đere (©Reuters)
Đere (©Reuters)

RG: Đere brži od kiše, Medvedev bolji nego ikad na šljaci, Šapovalov već ide kući

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 13:35

Rune eliminisao Kanađanina sa 3:0

Nadvili su se crni oblaci nad Parizom, krenula je i kiša malo posle 13 časova, ali je dobra vest što je Laslo Đere već bio u svlačionici posle ekspresne pobede u prvom kolu.

Srpski teniser je sa 3:0 eliminisao Rikardasa Berankisa i prošao u drugi krug drugog grend slema u sezoni – 6:4, 6:4, 6:4 posle dva sata i pet minuta igre.

Izabrane vesti

Opravdao je Đere ulogu favorita, pogotovo što je šljaka njegova omiljena podloga. Rolan Garos je jedini grend slem na kojem je Laslo stigao do trećeg kola, to je uspeo dva puta u karijeri, a otvara mu se prilika da taj učinak ponovi ove godine.

Đere će u drugom kolu igrati protiv Danila Medvedeva, drugog tenisera sveta, koji je na šljaci sve što Laslo – nije. Rus mrzi šljaku, na njoj ima ispodprosečne rezultate i srpski teniser će imati šansu da obori na pleća tenisera iz samog vrha.

Istina, Medvedev je danas odigrao jedan od najboljih mečeva na zemljanoj podlozi u karijeri. Rus je oduvao s terena Fakunda Banjisa sa 3:0 u setovima za sat i 40 minuta igre – 6:2, 6:2, 6:2.

Držao se Argentinac do 2:2 u prvom setu, a onda je Medvedev osvojio osam vezanih gemova i došao na pola puta od pobede.

Zanimljivo je da su Đere i Medvedev igrali jednom jedan protiv drugog, na turniru u Budimpešti još 2017. godine i tada je Laslo vodio 6:0, 5:5 kada je Rus predao meč.

Denis Šapovalov je postao najbolje rangirani teniser koji je ispao u prvom kolu Rolan Garosa ove godine. Da je to neko preveliko iznenađenje – nije. Zato što je sa druge strane mreže bio odlični Danac Holger Rune, pa je ovaj duel ionako proglašen derbijem prvog kola.

Nije se, ipak, očekivalo da Rune slavi u tri seta, praktično da dobije meč bez pravog otpora – 6:3, 6:1, 7:6. Samo u pola poslednjeg seta je Šapovalov pružio igru kakva se od njega očekivala, kada je uspeo da spasi prvu meč loptu, sa 4:5 dođe do vođstva od 6:5, ali tu je i ostao.

 


tagovi

Laslo ĐereDanil MedvedevDenis ŠapovalovRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara