Rolan Garos objavio spisak učesnika, tu je i Federer

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 09:38

U glavnom žrebu singla od srpskih tenisera za pariski grend slem nalaze se Krunić, Jorović, Đoković, Đere, Lajović, Tipsarević, Kecmanović, Krajinović treća alternativa

Organizatori Rolan Garosa objavili su spisak teniserki i tenisera koji bi se, da pariski gred slem počinje danas, a ne u nedelju 26. maja, našli u glavnom žrebu. Ovako, pošto je ostalo još više od mesec dana, štošta će se tu promeniti, pre svega zbog odustajanja pojedinaca, ali će se gro imena zadržati.

Najzanimljivije je to što se na "muškom" spisku 100 tenisera našao i Rodžer Federer te je sada i definitivno potvrđeno da će najuspešniji igrač svih vremena, pobednik trećeg grend slema sezone iz 2009. ponovo zaigrati na šljaci Grada svetlosti nakon 2015. kada ga je u četvrtfinalu izbacio budući šampion, Sten Vavrinka. Naravno, pored Švajcarca na spisku su svi do 100. mesta na ATP listi, među kojima je i šest srpskih predstavnika: prvi nosilac Novak Đoković, te Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, kojem je će to biti drugo učešće u glavnom žrebu na grend slemu u karijeri pošto je to prvi put doživeo ove zime u Melnburnu, i na kraju Janko Tipsarević. Tipsa je je u glavni žreb ušao zahvaljujući zaštićenom renkingu zajedno sa Žoom Vilfredom Congom, Jozefom Kovalikom i Sedrikom Marsel Štebeom. Filip Krajinović se nalazi na trećem mestu alternativa i treba očekivati da se nađe u glavnom žrebu, pošto će do početka RG-a sigurno zbog povreda ili već privatnih razloga odustati barem tri igrača. Još osam tenisera će dobiti specijalnu pozivnicu organizatora, a 16 će se probiti kroz kvalifikacije. za konalni spisak od 128 učesnika. Titulu brani, a ko drugi do Rafe Nadala.

Izabrane vesti

Ivana Jorović

Spisak učesnica je stigao do 108. mesta WTA liste, što znaći da će naš tenis u pojedinačnoj konkurenciji predstavljati Aleksandra Krunić i Ivana Jorović. Mladoj Čačanki će to biti drugo učeće u karijeri u glavnom žrebu grend slema, nakon prošlogodišnjeg Australijan opena. Još 12 igračica će se probiti kroz kvalifikacije, dok će šest dobiti specijalnu pozivnicu organizatora, to jest vajld-kard. Titulu je prošle godine osvojila Rumunka Simona Halep.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rafael NadalJanko TipsarevićLaslo ĐereAleksandra KrunićDušan LajovićMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara