Andrej Rubljov (AFP)
Andrej Rubljov (AFP)

Rubljov i Novak za finale Pariza! Rune odahnuo i neće morati da navija za Đokovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 01:30

Nakon što je Rus eliminisao Aleksa De Minora u četvrtfinalu, postali su poznati svi učesnici završnog mastersa u Torinu

Osvetio se Novak Đokoviću Holgeru Runeu za prošlogodišnji poraz iz finala pariskog mastersa i ovogodišnji u četvrtfinalu Rima, a onda je odmarajući za sutrašnje polufinale u Bersiju, verovatno bacio pogled na duel u kojem se krio njegov naredni protivnik. I mogao je da vidi preokret Andreja Rubljova protiv Aleksa De Minora - 1:2 (6:4, 3:6, 1:6).

To znači da ćemo sutra gledati šesti međusobni okršaj Srbina i Rusa, odnosno da će Novak imati priliku da petom ukupno, a četvrtom uzastopnom pobedom obezbedi plasman u finale i poslednji korak borbe za 40. masters titulu!

Izabrane vesti

Ali nije najbolji svih vremena bio jedini teniser zainteresovan za sudar De Minora i Zvereva. Dozu nervoze osećao je Holger Rune jer je Australijanac bio jedini igrač koji je mogao da mu otme mesto na završnom mastersu u Torinu. A De Minor je poveo sa 1:0 u setovima. Da je kojim slučajem pobedio Rubljova, morao bi Rune da navija za Novaka jer mu De Minorov plasman u finale, odnosno potencijalni pehar, nikako nije išao na ruku. Međutim, u drugom, a naročito u trećem setu ruski teniser je prebacio u višu brzinu i režirao preokret posle kojeg su postali poznati svi učesnici završnog mastersa.

Novak, Karlosa Alkaras, Danil Medvedev, Janik Siner, Rubljov i Stefanos Cicipas su bili sigurni, Đokovićeva eliminacija Runea, osigurala je Aleksanderu Zverevu pozivnicu za Torino, dok ju je Rune dobio zahvaljujući Rusu koji će protiv Novaka želeti plasman u treće ovogodišnje masters finale.

Što se samog meča De Minora i Rubljova tiče, Australijanac je maltene ukrao prvi set brejkom u devetom, a zatim potvrdom istog u narednom gemu. Rubljov je u nastavku dodatno smanjio broj grešaka, dva puta oduzimao servis rivalu, da bi treći set u kojem je, verovali ili ne, poklonio samo jedan poen rivalu dobio za tek nešto više od pola sata.


tagovi

Novak ĐokovićATP ParizAndrej RubljovAleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara