Andrej Rubljov (©AFP)
Andrej Rubljov (©AFP)

Rubljov se raduje dolasku u Beograd

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 13:25

Jedan od najvećih talenata belog sporta učestvuje na Istočnoevropskom šampionatu kojeg od 15. juna organizuje Janko Tipsarević na Olimpu

Tokom naredne dve sedmice Beograd će biti svetska prestonica belog sporta, barem dok se ovaj, očekuje se negde na jesen, vrati u punom zamahu.

Na Donjem Dorćolu na terenima TC Novak počeo je danas TSS Tour odakle će se šampion odmah naći na beogradskom izdanju Adria Tour-a, "čeda" Novaka Đokovića. Osim svetskog broja 1 učestvovaće narednog vikenda na tom egzibicioniom takmičenju nekoliko zaista vrhunskih igrača, među kojima se izdvajaju treći i sedmi reket sveta, Austrijanac Dominik Tim i Nemac Aleksander Zverev.

Izabrane vesti

A onda od narednog ponedeljka fokus sa najniže kote starog dela Beograda, premešta se, tačnije penje se na jednu od najviših - Zvezdaru. Jer tamo, na SC Olimp kreće Eastern European Championship u organizaciji Janka Tipsrevića.

Srpski as, a sada veoma aktivni sportski penzioner u svojoj akademiji takođe organizuje egzibiciono takmičenje gde se naći zaista respektabilna imena iz sveta belog sporta i to u obe konkurencijie. Kod devojaka se izdvajaju Ukrajinka Darija Jestremska, jedna od najtalentovanijih igračica na svetu, "naša" a Francuska, Kristina Mladenović, iskusna Slovenka Polona Hercog, te naše Ivana Jorović i Olga Danilović.

Kod muškaraca najviše pažnje skreću mladi, supertalentovani Rus, Andrej Rubljov, Hrvat Borna Ćorić, Gruzijac Nikoloz Basilašvili, Bosanci Damir Džumur i Mirza Bašić te između ostalih naši Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki, Miomir Kecmanović...

Svakako najveća zvezda muškog dela žreba je Rubljov. Ovaj plavokosi Moskovljanin je trenutno 14. na svetu, a pošto mu je 22 godine očekuje se da se kad-tad popne na sam vrh ATP lestvice. Da nije imao tešku povredu leđa pre dve sezone, ali se ove vratio zaista u punom sjaju osvojivši dve titule na samom početku godine. Pored toga, poznata je i njegova ekspresna pobeda nad Rodžerom Federerom prošle sezone u Sinsinatiju.


Mladi Rus se raduje dolasku u srpsku prestonicu, pošto jedva čeka da krene da se takmiči.

"Nemam nikakve ciljeve tamo, već samo da što više igram tenis. Želja mi je da treniram, takmičim se i to protiv veoma snažnih protivnika. Posle dugačke pauze to je baš ono što mi treba. Odlično je što ću u Beogradu imati jake protivnike. Jako sam uzbuđen i radujem se što ću napokon moći da se bavim svojim poslom", izjavio je za TASS drugi reket najveće zemlje sveta.


tagovi

Andrej RubljovJanko Tipsarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara