(©Reuters)
(©Reuters)

Rune ostao bez krune, Đoković ide po nju

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 22:34

Novak dobio meč sa 2:1 i prošao u polufinale mastersa u Parizu

Kruna Pariza više nije na glavi Holgera Runea. Skinuo mu je onaj koji mu je i „dopustio“ pre godinu dana da je stavi – Novak Đoković.

Srpski as je u četvrtfinalu mastersa u Parizu uspeo da prevaziđe zdravstvene probleme, pa iako je bilo očigledno da nije na maksimalnom broju obrtaja, pobedio je mladića iz Danske, koji je do večeras mogao da se hvali da ima bolji međusobni skor protiv najboljeg svih vremena. Možda je i to bio deo motiva, tek Đoković je odigrao dovoljno dobro da skrajne Runea sa puta ka polufinalu turnira u Bersiju – 2:1 (6:4, 6:7, 6:4).

Izabrane vesti

A, sve to pred očima svog nekadašnjeg trenera Borisa Bekera, koji od nedavno sedi u uglu Holgera Runea. Čisto da mu Novak još jednom na delu pokaže šta je, pored ostalih, naučio i od Nemca.

Đoković je stigao među četiri najbolja u Bersiju, a naredni rival biće mu pobednik duela Andrej Rubljov – Aleks de Minor. Koji god da prođe, Novak je protiv njega favorti, pobeđivao ih je obojicu ove sezone.

Prvi set je bio kao uspon uz Mont Everest. Delovalo je da Novak nije u najboljem stanju, da je daleko od stoodstotne spremnosti, ali je uspevao da rutinski čuva svoj servis, nije dao Runeu nijednu brejk šansu. Samo što je isto to važilo i sa druge strane mraže, rastrčali mladić iz Danske je sjajno servirao i nije dopuštao Đokoviću da dođe dalje od dva poena u gemu.

I onda pad u Runeovoj igri kada se činilo da će se set rešavati kroz taj-brejk. Ukazala se Đokoviću prva prilika da rivalu oduzme set i uspeo je! Brejk i set – 6:4. I Novakov gest ka publici: „Hajde sad da vas čujem“!

Neizvesnije je bilo u drugom setu. Razmenjen je po brejk sredinom tog dela meča, a Đoković je uspeo da dođe i do prve meč lopte kod 5:4. Jedan sporni trenutak, kasni Runeov čelendž, izbacio je Novaka iz takta, koji je taj-brejk odigrao daleko ispod svog nivoa. Pa, iako je pogotovo poslednjih godina prepoznatljiv po tome što melje rivale u tom „doigravanju“, ovog puta ga je Danac totalno nadigrao sa 7:3.

Očekivalo se da će treći set biti vrhunac drame, ali nije bio. Đoković je rano napravio brejk, potvrdio ga za 3:1 i tu prednost rutinski sačuvao do kraja meča. Nije Rune imao nijednu brejk šansu da se vrati u igru, napokon je i servis počeo da sluša najboljeg na svetu i put do trijumfa i prolaza u polufinale je bio popločan.


tagovi

Novak ĐokovićHolger RuneATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara