©Reuters
©Reuters

Rusija osvojila ATP kup

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.02.21. | 03:13

Rubljov i Medvedev, kao i tokom čitavog takmičenja, besprekorno odradili svoje zadatke u singlu

Reprezentacija Rusije osvajač je drugog po redu ATP kupa, nasledivši tako Srbiju, koja je bila osvajač premijerne sezone ovog takmičenja. Rusi su prilično ubedljivo došli do slavlja nad Italijom od 2:0.

Prvi poen Rusiji doneo je Andrej Rubljov, koji je savladao Fabija Fonjinija nakon 62 minuta igre rezultatom 6:1, 6:2, dok je u drugom viđena znatno veća borba između Danila Medvedeva i Matea Bertinija. Ipak, ruski teniser je slavio sa 6:4, 6:2, za ukupno 82 minuta provedena na terenu.

Izabrane vesti

Rusi su u potpunosi opravdali ulogu favorita u ovom okršaju, tako da nisu protivnicima dozvolili da osvoje nijedan set. Najbliži tome bio je Mateo Bertini, koji je se koliko-toliko držao u prvom setu, pri rezultatu 1:2 imao je i dve brejk-lopte, ali ih nije iskoristio pa mu Medvedev nije dao drugu šansu.

Rusi na vredan timski trofej u tenisu čekali od 2006. godine kada su drugi put podigli "salataru" Dejvis kupa (prvi put je bilo 2002). U grupnom delu ATP kupa su identičnim rezultatom (2:1) pobedili Argentinu i Japan, ali nijednog trenutka nisu strahovali, jer su Andrej Rubljov i Danil Medvedev lako rešavali singlove. U istom ritmu Rusi su preskočili i polufinalnu prepreku, Nemce, a ništa se bolje u finalu nisu proveli ni Italijani.


tagovi

ATP kupDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara