Mira Andrejeva (©Reuters)
Mira Andrejeva (©Reuters)

Ruska tinejdžerka pravi čuda u Londonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 17:07

Mira Andrejeva ostvarila najveći uspeh u karijeri, sa samo 16 godina stigla do osmine finala Vimbldona posle pobede nad zemljakinjom Potapovom – 6:2, 7:5 za 65 minuta

Zapamtite Miru Andrjeevu. Ruska tinejdžerka skrenula je pažnju na sebe prošlog meseca na Roland Garosu kada je prošla dva kola, a u Londondu na Vimbldonu je napravila korak više, plasirala se u osminu finala.

U šesnaestini finala trećeg grend slema sezone, Ruskinja, koje ima samo 16 godina, pobedila je zemljakinju Anastasiju Potapovu posle dva seta – 6:2, 7:5 za samo 65 minuta igre.

Izabrane vesti

Naravno da sam srećna što sam uspela da pobedim u ovom meču. Bio je ovo neverovatan meč. Potapova je igrala dobro. Čestitam i njoj i njenom timu. Učinila sam sve što sam mogla da pobedim. Osećam se odlično. Radila sam naporno sa trenerima, roditeljima. Lakše mi je kad uspevam da kontrolišem emocije. Danas sam želela da ih pokažem, rekla je ruska tinejdžerka.

U borbi za četvrtfinale Andrejeva će u utorak da odmeri snage sa Amerikankom Medison Kiz. Zanimljivio, tinejdžerka iz Sibira nije odigrala nijedan profesionalni meč na travi u karijeri do prošle nedelje, kada je prošla tri kola kvalifikacija, a u glavnom žrebu je isto toliko puta slavila i pokazala da je beli sport dobio novu potencijalnu zvezdu.

Pre Vimblodna bila je na 102. mestu WTA liste, a nema sumnje da je čeka veliki skok. Andrejeva je veliki fan Endija Marija. I njena starija sestra Erika je profesionalna teniserka. Majka ju je uvela u tenis od malih nogu.

Zapravo, ja nisam izabrala tenis. To je uradila moja mama. Zaista sam srećna što me je usmerila prema ovom sportu i osećam da pripadam tenisu”.

Pre Potapove, na londonskoj travi je dobila i Vang Siju i Barboru Krejčikovu.

Mlada Ruskinje je insirisana Novakom Đokovićem i kaže da joj je san da osvoji 25 grend slem turnira. Ima moćni forhend, igra napadački tenis i uspela je da dobije naklonost probirljive publike na terenima Ol Inglad klaba.

Uvek žekim da pobedim. Nije važno koji je turnir u pitanju, koje kolo. Uvek idem na pobedu. U svaki meč ulazim da pružim maksimum. Nemam nikakve ciljeve na ovom Vimbldonu. Ja se samo igram”, rekla je Andrejeva.

Utorak, 12.00: (1,35) Kiz - Andrejeva (2,90)

Ruskinja kaže da je klasična tinejdžerka.

Nemam hobije. Klasična sam tinejdžerka. Gledam TV serije. Trebalo bi da učim, mada realno često to ne radim", rekla je uz osmeh Andreeva i nastavila: "Rekla bih da sam fina, normalna osoba. Razumećete ako budete pričali više sa mnom".

Mira je rođena 29. aprila 2007. godine u Krasnojarsku, u Sibiru. Trenira i živi u Kanu, u Francuskoj. Na narednoj WTA lisit biće u Top 100 i krupnim koracima ide ka vrhu. Ko zna, možda uskroro počne da osvaja i pehare na velikim turnirima.


tagovi

WTAVimbldon 2023VimbldonMira Andrejeva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara