Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Sa završnim mastersom u džepu Novak sprema osvetu Zverevu i kreće po finale Sinsinatija

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 16:18

Međusobni okršaj Srbina i Nemca pod rednim brojem 12 na programu u ponoć po srednjeevropskom vremenu

Sinoćna, malo je reći ubedljiva pobeda na Tejlorom Fricom zvanično je donela Novaku Đokoviću plasman na Završni masters u Torinu (od 12. do 19 novembra), ali i polufinale mastersa u Sinsinatiju gde srpski teniski as juri treću, a ukupno 39. masters titulu u karijere. Do pehara u Ohaju očekuju ga još dva koraka - Aleksander Zverev, a u slučaju pobede, bolji iz okršaja Karlos Alkaras - Hubert Hurkač.

Teniski sladokusci nadaju se reprizi polufinala ovogodišnjeg Rolan Garosa i finala Vimbldona, ali pre toga Novak će morati da se porva sa čovekom koji mu je šestogodišnjoj istoriji međusobnih okršaja naneo nekoliko teških poraza. Đoković će priliku se revanšira čoveku koji ga je 2021. pobeđivao u polufinalu Olimpijskih igara i Završnog mastersa imati noćas u meču koji će početi oko ponoći. Biće to 12. sučeljavanje trenutno 2. i 17. tenisera sveta, a Srbin ima pozitivnih 7-4.

Izabrane vesti

Novak je rutinski precrtao prve tri prepreke Alehandra Davidoviča Fokinu, Gaela Monfisa i Tejlora Frica, proveo je na terenu svega 173 minuta i ni za jednu pobedu nije mu bilo potrebno više od 70 minuta uz napomenu da mu je Fokina posle izgubljenog prvog seta predao meč. Generalni utisak, ali i viđenje samog Novaka jeste da je nakon jednomesečne pauze od finala Vimbldona, iz meča u meč sve ubedljiviji.

"To je nešto što priželjkujem, da svaki dan podižem lestvicu i svoj teniski nivo. To se dešava tokom turnira. Odigrao sam tri sjajna meča i svakoga dana se bolje osećam na terenu u globalu. Nadam se da ću nastaviti tom putanjom", rekao je Đoković.

ĐOKOVIĆ (1,25) - ZVEREV (3,55)

Zverev se nedavno ratosiljao teških lanaca koji su mu visili oko vrata. Imao je Nemac crnu seriju od devet vezanih poraza protiv top 10 tenisera, od kojih je čak osam upisao u 2023. godini. Prekinuo ju je trijumfom nad Danilom Medvedevim, specijalistom za betonsku podlogu. Bio je 26-godišnjak tokom maja i juna van top 20 društva, ali posle sjajnih igara u Sinsinatiju sleduje mu skok na 12. poziciju od ponedeljka. Ako osvoji turnir, vratiće se u top 10.

Sačekao je Novaka Đokovića izuzetno težak žreb u Sinsinatiju i postojala je mala bojazan da bi mogao da ima nešto sporiji start, kako zbog mesec dana pazuze, tako i zbog promene podloge. Međutim, Srbin je ponovo oduševio javnost, a posebno Endija Rodika.

"Konstantno me iznanađuje kako Novak Đoković uspeva da pauzira i nastavi sezonu kao da se ništa nije dogodilo. Sposoban je da momentalno produži od mesta gde je stao. On čini da sve deluje mnogo lakše nego što zapravo jeste. Divno je udarao lopticu sinoć", rekao je Amerikanac.

Tempiranje forme za kraj avgusta i US Open se nastavlja!


tagovi

Novak ĐokovićAleksander ZverevATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara