Sabalenka (©Reuters)
Sabalenka (©Reuters)

Sabalenka u seriji, Muguruza u agoniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 05:57

Beloruskinja prošla u 2. kolo

Osvojila je Arina Sabalenka turnir u Adelajdu uoči Australijan opena, a istim ritmom nastavila je na otvaranju prvog grend slema u sezoni.

Beloruska teniserka je za sat i deset minuta našla put do pobede protiv Tereze Martincove – 6:1, 6:4.

Izabrane vesti

Sabalenka je prvi set dobila za 28 minuta igre, a u drugom je Čehinja pružila jači otpor. Ključni trenutak desio se u trećem gemu kada je Beloruskinja napravila brejk i sačuvala ga do kraja, ne dozvolivši Martincovoj da nijednom zapreti revanšom.

U drugom kolu Sabalenka će igrati protiv Amerikanke Šelbi Rodžers, koja je u prvom kolu savladala Holanđanku Hartono sa 2:0.

I dok Sabalenka niže pobede, Garbinj Muguruza nikako da se iskobelja iz crne serije poraza.

Španska teniserka, nekada prva na svetu i finalistkinja Australijan opena iz 2020. godine, na petom turniru zaredom je ispala u prvom kolu.

Njena rivalka Eliz Mertens jeste bolje rangirana na VTA listi, ali je takođe u slaboj formi došla u Melburn. Ipak, uspela je da posle izgubljenog prvog seta napravi preokret i za dva i po sata dobije meč – 3:6, 7:6, 6:1.

Najbržu pobedu ostvarila je Kamila Đorđi, koja je kao brzi voz pregazila Anastasiju Pavljučenkovu, prepustivši joj samo jedan gem – 6:0, 6:1.

Prošlogodišnja četvrtfinalistkinja Australijan opena Aliz Korne ove godine je završila takmičenje u prvom kolu. Bolja od nje bila je Lejla Fernandez, devojka koja je napravila veliki proboj u prošloj sezoni, a izgleda da joj se smeše dobri rezultati i u ovoj – 7:5, 6:2.


tagovi

Arina SabalenkaGarbinje MuguruzaAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara