Šampionska lekcija Rafe Nadala: Kada gubiš, ne lomiš reket nego zapneš još jače

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 11:39

Španac objasnio kako je preokrenuo protiv Medvedeva

Svakakva čuda je Rafael Nadal pravio u karijeri, zato i jeste jedan od najvećih tenisera sveta svih vremena, ali o preokretu „sa konopaca“ protiv Danila Medvedeva će se još pričati. Imao je Rus vođstvo od 5:1 u trećem setu, meč lopte, a na kraju je – izgubio.

Iako nije igrao dobro, iako se mučio tokom celog meča, zbog je i došao u situaciju da gubi 5:1 i suočava se sa meč loptama, Nadal je poput prave zveri namirisao trenutak nesigurnosti kod Medvedeva i instinktom ubice, razneo ga je u ostatku meča.

Izabrane vesti

Koja je tajna tog čudesnog preokreta? Sledi sportska lekcija Rafaela Nadala:
Po mom mišljenju, stvar je u tome da moraš da nastaviš da se boriš do kraja. Kada ti ne ide, nije rešenje u lomljenju reketu i ispovaljavanju frustracije, nego u pozitivnom razmišljanju i prihvatanju činjenice da protivnik u tom trenutku igra malo bolje od tebe“, rekao je Nadal.

I nastavio lepo da objašnjava kako izgleda duh nesalomivog šampiona.
Frustracije se uglavnom javljaju kada za sebe smatraš da si bolji nego što jesi i ne možeš da se pomiriš sa onim što radiš. Ne možeš da prihvatiš da praviš greške, a one su nešto normalno, nešto što se dešava svima. Meni se ne dešavaju često takve situacije, ali kada dođu, normalno ih prihvatim. Tako da, jedini savet koji mogu da dam mlađima je upravo to: nemojte sebe da doživljavate boljim nego što jeste, već prihvatajte svoje greške, dešavaju se svima i nastavite da se borite dalje“, objasnio je Rafael Nadal.

I pored pobede nad Medvedevim, Rafa je u dosta teškoj situaciji, jer čak ni trijumf nad Cicipasom u poslednjem kolu mu ne garantuje da će se plasirati u polufinale.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara