Saudijci osvajaju sve(t): Posle fudbala, uzimaju i tenis: Đoković, Alkaras i još četvorica

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 00:05

U oktobru u Rijadu susret šestorice vekikih asova

Može da nam se dopada ili ne, ali Saudijska Arabija polako dobija naklonost sveta za organizaciju velikih događaja. Tamo će 2034. biti Mundijal, u Rijadu se igraju završnice Superkupa Španije i Superkupa Italije, kroz ovu zemlju se vozi i Dakar reli, a i najbolji teniseri planete će dođi u nju.

I to već ove godine. Doduše, zasad samo na egzibicionon turniru, ali nema dileme da je pitanje trenutka kad će ATP dozvoliti Saudijcima da organizuju i neki veći događaj. Uostalom, privikli su neka od najuticajnijh imena današnjice što se tiče belog sporta.

Izabrane vesti

U pitanju su Novak Đoković, Karlos Alkaras, Janik Siner, Danil Medvedev (četvorica prvoplasiranih na svetskoj listi), uz osvajača 22 grend slem pehara, Rafaela Nadala, kao i mladog Danca, Holgera Runea.

Zasad se samo zna da je ime turnira „Slem šest kraljeva“ i da će se održati u oktobru. Doduše, još bez preciznog datuma, mada je jasno da Saudijci polako osvajaju tržište, jer će drugu godinu uzastopno organizovati egzibiciju. Prošle godine su se tamo sreli Đoković i Alkaras, ali sad će biti praćeni još četvoricom asova.

Uzbuđen sam što ću se vratiti u Rijad i igrati pred velikim brojem saudijskih navijača“, rekao je srpski velikan, dok je na sličan način regovao Alkaras, uz napomenu da je Nadal nedavno postao ambasador Teniske federacije Saudijske Arabije, što samo znači da taj deo sveta osvaja i tenis.

U zvaničnom ATP kalendaru za 2024. nema mesta da se ubaci novi takmičarski turnir, međutim, činjenica da su u njemu, od bliskoistočnih država, Katar i Dubai sugeriše da će i Saudijska Arabija ubrzo dobiti mesto pod okriljem svetske organizacije. I ne sumnjajte, debelo platiti.

Od velikih turnira, u oktobru je na programu samo Masters u Parizu, pa ima dovoljno prostora da oni najbolji pre Francuske „skoknu“ do Rijada.


tagovi

Novak ĐokovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara