Elena Svitolina (Rusija)
Elena Svitolina (Rusija)

Seča favorita u Tokiju, samo dve teniserke iz Top 10 su u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.07.21. | 16:44

Posle Osake, ispala i Pliškova

Od 10 najbolje rangiranih svetskih teniserki, njih sedam je došlo u Tokijo da se bore za medalje, a samo dve su uspele da se plasiraju u četvrtfinale: Šesta igračica sveta Elena Svitolina i deveta teniserka planete Garbinje Mugurusa.

Seča favorita na olimpijskom turniru za teniserke je nastavljena i danas u drugom kolu. Posle prve zvezde turnira, ujedno i druge igračice sveta Naomi Osake, ispala je sedma igračica na svetskoj rang listi Karolina Pliškova. Čehinju je iznenađujuće lako savladala iskusna Italijanka Kamila Đorđi – 6:4, 6:2.

Izabrane vesti

Ulogu favorita je opravdala Ukrajinka Elena Svitolina koja je do četvrtfinala došla pobedom nad Grkinjom Marijom Sakari posle preokreta – 5:7, 6:3, 6:4. Dalje ide i Garbinje Mugurusa koja je bila bolja od Belgijanke Van Ujtvank 6:4, 6:1. Njih dve će do kraja takmičenja biti najozbiljnije kandidatkinje za medalje, pa i nasjajnije odličje.

Sa odličnim igrama je nastavila Kazahstanka Elena Ribakina koja je danas pobedila Hrvaticu Donu Vekić 7:6, 6:4 i nameće se za ozbiljnog kandidata za medalju. Iskusna Ruskinja Anastasija Pavljučenkova je takođe među favoritima pošto je danas u osmini finala savladala Saru Soribes Tormo iz Španije 6:1, 6:3.

Parovi četvrtfinala

Pavljučenkova (Rusija) – Benčić (Švajcarska)

Ribakina (Kazahstan) – Mugurusa (Španija)

Đorđi (Italija) – Svitolina (Ukrajina)

Badosa (Španija) – Vondroušova (Češka)


tagovi

tokio 2020Karolina PliškovaElina SvitolinaGarbinje Muguruza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara