(©Reuters)
(©Reuters)

Siner priželjkuje reprizu "poluvremena": Treba doći do 2:0 protiv Novaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 09:57

„Biće ovog puta potpuno drugačije“, kaže Italijan

Odavno niko nije bio blizu da pobedi Novaka Đokovića na Vimbldonu kao Janik Siner prošle godine.

Italijan je vodio sa 2:0 u setovima i izgubio. A, sada će ponovo, ovog puta u polufinalu, ukrstiti rekete sa najboljim na svetu svih vremena. Siner je prvi put u polufinalu Vimbldona, dok Đoković ide po osmi trofej.

Izabrane vesti

Bez obzira na bolan poraz od pre godinu dana, Italijan sa optimizmom čeka novi duel. Na pitanje novinara šta je izvukao kao pouku nakon neuspeha prošle sezone, kada je vodio sa 2:0, Siner se nasmejao:

Morate prvo da dođete do prednosti od 2:0 protiv Novaka“, uzvratio je Janik.

Ali veruje da je neke bitne lekcije iz tog poraza naučio.

„Mislim da će biti potpuno drugačije nego pre godinu dana. Poznaje me bolje nego tada, ali i ja njega sada poznajem bolje. Biće tu i malo taktičke borbe. Biće takođe i psihološke bitke. Uvek je teško igrati protiv Đokovića, a pogotovo na grend slemovima. Ali srećan sam što sam dobio ovu priliku. Boriću se za svaku loptu, gledaću da uživam u svakom trenutku, znajući da ako dam sve od sebe, mogu da ga pobedim“.

Pitali su novinari i koliko je težak izazov pobediti Novaka na Vimbldonu.

Sigurno jedan od najtežih, ako ne i najteži. Ovo je veoma, veoma bitna runda takmičenja, polufinale. On je osvojio 23 grend slema. Pobeđivao je u Australiji, u Parizu. Ima ogromno samopouzdanje. Biće teško, ali daću sve od sebe. Prošle godine sam odigrao dobar meč, mnogo sam iz toga naučio. Nadam se da ću to moći da pokažem na terenu“, poručio je Janik Siner


tagovi

Janik SinerNovak ĐokovićVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara