©AFP
©AFP

Sinerova savršena godina traje: Šelton žrtva za 15:0

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.03.24. | 04:12

Italijan siguran i na trećem koraku u Indijan Velsu 7:6 (4), 6:1

Janik Siner u 2024. godini ne zna za grešku! Posle osvojenih Australijan Opena i Roterdama sjajni Italijan je niz pobeda nastavio u Indijan Velsu gde je posle Kokinakisa i Štrufa eliminisao i Bena Šeltona 7:6, 6:1.

Američki teniser nije uspeo da iskoristi domaći teren, te je posle prvog seta izgubljenog u taj-brejku potpuno pogubio konce i stavio tačku na takmičenje, dok je istovremeno treći reket sveta zakazao duel sa Iržijem Legečkom, Čehom koji je na prethodnom stepeniku eliminisao Cicipasa.

Izabrane vesti

U susretu koji je trajao sat i 40 minuta, sva uzbuđenja stala su u prvi set, pa je Siner posle četiri spasene brejk lopte osvojio gem na servis rivala za 3:2. Brejk prednosti Italijan je zadržao do desetog gema u kojem je servirao za set, međutim Šelton je uspeo da oteža posao rivalu i brejkom se vrati u duel.

Osvojen gem na servis Sinera podgrejao je nade američkog tenisera kojem je već u narednom gemu doživeo otrežnjenje pošto je morao da spasava tri brejk lopte.

Izboren taj-brejk ispostavio se kao poslednji trzaj 16. tenisera sveta jer je Italijan uspeo da overi prvi set, a potom je za 31. minut stavio tačku na duel prepustivši rivalu samo jedan gem, te je stigao do 15. pobede u isto toliko duela tokom aktuelne godine.



tagovi

Indijan VelsATP Indijan VelsJanik SinerBen Šelton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara