Aleksandra Krunić (©Reuters)
Aleksandra Krunić (©Reuters)

Sjajan dan srpskih teniserki: Aleksandra i Olga na korak da finala

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.07.22. | 16:57

Krunićeva blista u Budimpešti, Danilovićeva u Lozani

Odavno nije bilo dobrih vesti, pozitivnih rezultata kada je ženski srpski tenis u pitanju, ali danas su stigle sa dve strane Evrope.

Aleksandra Krunić u Budimpešti i Olga Danilović u Lozani izborile su prolaze u polufinale turnira i korak ih deli od borbe za trofeje.

Izabrane vesti

Krunićeva je eliminisala Kineskinju Vang Điju u velikom stilu, dozvolivši joj samo jedan gem – 6:0, 6:1! Fantastičan meč odigrala je srpska teniserka i potvrdila da je u formi kakvoj odavno nije bila. A, na WTA listi je za tri mesta lošije plasirana od Kineskinje.

Za mesto u finalu Krunićeva će imati tešku protivnicu, Juliju Putincevu, koja ima status treće nositeljke na turniru i 32. je na svetskoj listi.

Odličan rezultat napravila je i Olga Danilović, koja je sa ivice poraza došla do pobede nad Simonom Valter i plasirala se u polufinale turnira u Lozani – 6:4, 4:6, 7:6.

U trećem setu Švajcarkinja je imala brejk prednosti, vodila je 4:1, potom i 5:2, ali kada se našla na ivici poraza, Olga je podigla nivo igre i uspela da se vrati u set, da odvede meč do taj-brejka. A, tamo je bila bolja od rivalke sa 7:5.

Danilovićeva će u narednoj rundi igrati protiv Anastasije Potapove, sa kojom se sastajala dva puta do sada i bilans je 1:1.


tagovi

Aleksandra KrunićOlga DanilovićTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara