Stefanos Cicipas (©Reuters)
Stefanos Cicipas (©Reuters)

Slatka osveta: Cicipas posle preokreta dobio Zvereva i revanširao se za Madrid

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 17:13

U finalu Novak ili Rud

Prvi finalista Mastersa u Rimu je – Stefanos Cicipas!

Tamo gde se nije našao u Madridu pre samo nedelju dana, sada je otišao grčki teniser trijumfom protiv Aleksandra Zvereva koji ga je upravo u glavnom gradu Španije savladao i otišao u finale gde je kasnije izgubio od Karlosa Alkaraza. Cicipas je Zverevu servirao slatku osvetu pošto je posle preokreta i dva i po sata tenisa savladao Nemca. Za trofej i 1.000 ATP bodova Cicipas će se boriti protiv boljeg iz duela Novak Đoković – Kasper Rud koji se igra od 19.30 po srednjoevropskom vremenu.

Izabrane vesti

Za razliku od madridske, Zverev na rimskoj šljaci nije uspeo da zadrži hladnokrvnost i odgovori na povratni udarac Cicipasa, zbog čega je sada i ishod potpuno drugačiji. Veliku razliku pravio je broj neiznuđenih grešaka. Čak 12 više na štetu trećeg reketa sveta i to gotovo podjednako iz forhenda i bekhenda. Temperamentni Grk je od dugogodišnjeg rivala danas bio bolji u praktično svim aspektima, izuzev poenima na mreži gde je Zverev ipak pokazao veću dozu agresivnosti i smirenosti. Doduše, imao je finalista iz Madrida daleko više vinera od protivnika, 30 u odnosu na 18, ali mu to nije previše značilo kada se podvuče crta. Cicipas je držao visok ritam u udarcima sa osnovne linije i tako lomio protivnika.

19.30: N. Đoković (1,17) – K. Rud (4,40)

Meč je bio gotovo izjednačen u prvih šest gemova, s tim što je Zverev bio daleko ofanzivniji od rivala. Nije mu se dalo da uzme brejk sve do sedmog gema kada je već na prvu došao do tog, ispostaviće se, prelomnog trenutka prvog seta. Jesu obojica zadržala visok nivo samopouzdanja na svoj servis, ali kada je trebalo Zverev je set završio sa “nulom“.

Ovaj susret imao je većim delom identičan tok kao onaj od prošle sedmice. Cicipas je dobro odgovorio na vođstvo protivnika, zaigrao mnogo stabilnije i pre svega sa više napadačke energije što mu se isplatilo već u drugom gemu kada je uzeo servis protivniku. Odmah zatim je brejk potvrdio, mada uz dosta muke jer je Zverev propustio dve šanse da vrati protivniku na isti način i bio je to možda i ključni detalj seta. Cicipas je sa tri gema prednosti izgledao mnogo opuštenije na terenu i do kraja je imao čak šansu da na 4:2 uzme novi brejk, ali je propustio dve situacije. Ipak, ubrzo je poravnao rezultat u setovima.

Odlučujući period igre počeo je kao i prvi deo. Obojica su bili maksimalno sigurni, a onda je u petom gemu Cicipas pokazao deblje živce i brejkom stekao ogromnu prednost. Pogotovo jer je brejk opet potvrdio, sada bez neke veće drame. Do kraja je samo držao isti pravac i meč zatvorio bez izgubljenog poena. Videlo se da je i Zverevu palo samopouzdanje, pa je Grk rezervisao prvo od dva mesta u finalu. Petom na turnirima iz serije 1.000.

Rival će mu, nadamo se, biti Novak Đoković.

MASTERS RIM - POLUFINALE

S. Cicipas - A. Zverev 4:6, 6:3, 6:3

19.30: N. Đoković (1,17) – K. Rud (4,40)


tagovi

Stefanos CicipasAleksandar ZverevMasters Rimatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara