Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Šljaka, trava, sada beton: Đoković protiv Beretinija za slemovski het-trik

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 16:53

Novak slavio na Rolan Garosu, pa na Vimbldonu

Nije Rafa, nije Rodžer, nego – Beretini. Nekada je bilo neizbežno da Novak Đoković do trofeja na grend slemovima dolazi preko dvojice najvećih rivala, a ove godine treći put zaredom će mu izaći na megdan – Mateo Beretini.

Italijan je najpre izazvao Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa. Na šljaci. Posle velike borbe Novak je slavio sa 3:1 i kasnije osvojio pehar.

Izabrane vesti

Samo mesec dana kasnije – Vimbldon. Trava. I novi susret sa Beretinijem. Ovog puta je Italijan napredovao, pa je na put Đokoviću stao u finalu. Ipak, srpski as je ponovo sa 3:1 dobio meč i osvojio 20. grend slem trofej u karijeri.

Dva meseca nakon Vimbldona, poslednji veliki turnir u sezoni – US open. Podloga: beton. I ponovo će Mateo Beretini baciti Novaku Đokoviću rukavicu u lice. Mada, kada nije uspeo ni na šljaci, ni na betonu, čemu Italijan da se nada na betonu, omiljenoj podlozi najboljeg tenisera sveta?

(1.12) Đoković – Beretini (5.30)

Dobro je igrao Đoković u prethodne četiri runde US opena, ali očekuje se da tek sada, kada postaje zaista “vruće” baci na teren sve od sebe. Svestan je i on da sada počinje “ono pravo”, da protiv igrača kakav je Beretini ne sme da poklanja ni mnogo poena, a kamoli po ceo set, kao što je bio slučaj u tri od četiri meča u Njujorku.

Nadam se da će biti repriza finala Vimbldona i rezultatski. On je izuzetno kvalitetan igrač, ima jedan od najboljih servisa i forhenda na svetu. Vrlo dobro koristi slajs, pametno igra, vrlo snažno. Igra čekić-tenis. Uz Del Potra je momak koji najjače udara servis i forhend. Znam šta me očekuje, igrali smo i na Rolan Garosu i na Vimbldonu, tako da znam šta bi trebalo da radim. Uvek verujem u sebe i pobedu”, rekao je Novak Đoković uoči četvrtfinala.

Da Novak ima recept za trijumf nad Beretinijem pokazuje i međusobni skor, koji je 3:0 u korist najboljeg tenisera sveta. Ali, ovo sada je neka nova epizoda, drugačija od svih, jer Đoković nema za protivnika samo italijanskog udarača i dobrim delom njujoršku publiku, nego i pritisak ogromnih, istorijskih očekivanja.

Srpski as je na tri koraka od dostignuća koje niko nije uspeo da napravi skoro 40 godina: da osvoji Grend slem, da u jednoj sezoni pokori sva četiri najveća turnira. I po tome bi Đoković, ako uspe, ušao u antologiju tenisa, a ujedno bi uzeo i svoj 21. grend slem pehar, po čemu bi se odvojio od Federera i Nadala i takođe ušao u istoriju kao rekorder belog sporta.

Sve je to na ramenima najboljeg tenisera sveta, ali i dalje većina teniskih zaljubljenika veruje da je Novak jači od svih prepreka. Zato i jeste najbolji na svetu.


tagovi

Mateo BeretiniNovak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara