Šok u Sinsinatiju: Ispade Federer, Novaku otvoren put do nove titule

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.08.19. | 23:55

Kraj i za Miomira Kecmanovića

Mnogo toga na jeziku, a malo na delu. Uoči starta turnira u Sinsinatiju Rodžer Federer kazao je da ne može da dočeka novi okršaj sa Novakom Đokovićem i šansu da mu se revanšira za poraz u finalu Vimbldona, međutim Švajcarac na prestižnom mastersu na kome je najuspešniji teniser nije uspeo da dođe ni do četvrtfinala. Noćas je bolji od njega bio Andrej Rubljov - 2:0. 

Rus, trenutno 70. igrač na ATP listi, kome je ovo najveći uspeh u karijeri (zbog čega će na kraju meča i zaplakati) slavio je vrlo ubeljivo, po setovima 6:3, 6:4, i to za svega 63 minuta igre. On će se u četvrtfinalu sastati sa zemljakom Danilom Medvedevim.

Izabrane vesti

Odmah na startu meča videlo se da Federer nije dovoljno svež. Silno motivisani Rubljov uzeo mu je servis, poveo 2:0, da bi se Fedeks malo trgnuo i vratio brejk. I to je bilo sve od njega. Rus ponovo vezuje dva gema, vodi sa 4:1 i lagano privodi set kraju. 

U drugom setu dugo nije bilo brejk prilika. Rubljov je prvu dočekao u sedmom gemu i odmah je iskoristio. Poveo je sa 4:3 i za Švajcarca više nije bilo povratka. Tada se i definitivno predao... 

Nažalost, Sinsinati napušta i jedan srpski teniser. U pitanju je Miomir Kecmanović, koji večeras nije bio dostojan rival Špancu Bautisti Agutu. Izgubio je glatko sa 1:6, 2:6.   

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara