Danil Medvedev (AFP)
Danil Medvedev (AFP)

Specijalisti za tvrdu podlogu klecaju noge na američkom betonu: Zverev konačno dobio Medvedeva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 20:45

Nemac se plasirao u četvrtfinale Sinsinatija i mogao bi da bude potencijalni rival Novaku Đokoviću u polufinalu

Naosvajao se Danil Medvedev turnira na betonu u prvoj polovini godine, podizao pehare u Roterdamu, Dohi, Dubaiju i Majamiju, ali na betonu SAD-a i Kanade, noge mu klecaju. Specijalisti za tvrdu podlogu taj status je pomalo uzdrman. Prvo ga je Aleks De Minor porazio u Torontu, a nedelju dana kasnije Rus je eliminisan i u osmini finala Sinsinatija od velikog rivala Aleksandera Zvereva - 2:1 (6:4, 5:7, 6:4).

Nemac je konačno uspeo da prekine neprijatan niz u međusobnim okršajima sa trećim teniserom sveta. Posle egzibicije u Saudijskoj Arabiji, gubio je Zverev od Medvedeva tri puta ove godine - u Indijan Velsu, Monte Karlu i Rimu. Prva pobeda momka iz Štutgarta nad Rusom još od finala završnog mastersa 2021. godine.

Izabrane vesti

ĐOKOVIĆ (1,15) - MONFIS (4,70)

O tome kako je izgledala borba od dva i po sata najbolje govori odnos vinera i neiznuđenih grešaka. Zverev je ispalio 38 neodbranjivih udaraca i poklonio rivalu 25 poena, dok je Medvedev imao odnos 13-16. Dakle, Nemac je bio daleko agresivniji, diktirao poene i trudio se da inicijativa bude u njegovim rukama.

Brejkom u sedmog gem Zverev je trasirao put kao osvajanju prvog seta, u narednom je mirisalo na taj-brejk, Zverev je servirao za 13. gem, ali je predao servis rivalu bez osvojenog poena. Mogao je Rus vrlo lako i do potpunog preokreta jer je u odlučujućem setu pri vođstvu 4:3 pritiskao servis Nemca. Stekao je dve brejk lopte, ali nije ih realizovao. Kazna je stigla već u narednom gemu, Zverev je napravio brejk, a onda svojim servisom zatvorio meč.

FRIC (1,22) - LAJOVIĆ (3,80)

Trijumf koji momku iz Štutgarta garantuje 14. mesto ATP liste od ponedeljka, a ako u narednoj rundi bude bolji od Francuza Adrijena Manarina, projektovana mu je 12. pozicija. Osvajanje turnira izvesno bi vratilo Sašu među najbolji 10 na svetu, ali u polufinalu bi mogao da ga dočeka Novak Đoković. Srpski as prvo mora da pobedi Gaela Monfisa, a zatim boljeg iz duela Lajović Fric. Oba meča igraju se nakon ponoći.


tagovi

Danil MedvedevAleksander ZverevATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara