Đoković i Ćaćić u Melburnu (© Reuters)
Đoković i Ćaćić u Melburnu (© Reuters)

Srbija eliminisana sa ATP kupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.02.21. | 08:28

Poraz Đokovića i Ćaćića od Nemaca

Januara 2020. trofej, ovog februara eliminacija. Propustila je Srbija šansu da se domogne još jednog finala i brani pehar ATP kupa, najmlađeg takmičenja teniskih reprezentacija, pošto je u Melburnu poražena od Nemačke 1:2.

Pošto je Jan Lenard Štruf bio bolji od Dušana Lajovića, a Novak Đoković poravnao na 1:1 trijumfom nad Aleksandrom Zverevim, odlučivao je dubl u kome su Nemci slavili posle drame u sper taj-brejku – 7:6, 5:7, 10:7.

Izabrane vesti

Novak Đoković i Nikola Ćaćić su se namerili na Štrufa i Zvereva, koji nisu pokazali bolji tenis, ali jesu čvršće nerve i sigurnost u odlučujućim trenucima. Kretanje rezultata i pokazatelj da su oba seta bila tesna ilustruju da je meč mogao da ode i u drugom pravcu, ali nije.

U odlučujućem duleu A grupe Nemci su poveli dobili početnu deonicu reziltatom 7:6, u drugoj su Đoković i Ćaćić slavili 7:5, tako što su iskoristili brejk loptu tek u 11. gemu (imali ih četiri vezane pri rezultatu 2:2), da bi u presudnoj deonici bilo 10:7, iako je naš tim poveo 4:2.

U borbi za finale, Nemačka će igrati sa Rusijom, u subotu od ponoći po našem vremenu, dok drugi polufinalne par čine selekcije Italije i Španije, reprezentacije koju je Srbija dobila u borbi za prvi pehar ATP kupa prošle godine.


tagovi

ATP kupTenisNovak ĐokovićNikola Čačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara