©Starsport
©Starsport

Srbija savladala Južnu Koreju: Đere preokretom do overe trijumfa

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.09.23. | 20:15

Naši teniseri odlični u prva dva izazova, sledi dubl

Srpska Dejvis kup reprezentacija savladala je Južnu Koreju pošto je posle Dušana Lajovića do trijumfa stigao i Laslo Đere.

U duelu sa Sunvu Kvonom, 37. teniser sveta uspeo je da posle preokreta dođe do trijumfa (4:6, 6:2, 6:2) i da tako obezbedi Srbiji pobedu i pre susreta dublova.

Izabrane vesti

Đere je u prvom setu bio u podređenom položaju, već pri rezultatu 2.2 se suočio sa dve brejk lopte, ali je uspeo da osvoji gem na svoj servis. Ono što je ostvario u petom gemu nije mu pošlo od ruke u sedmom, te je Kvon prvu od dve brejk lopte pretočio u vođstvo.

Brejk prednosti bio je dovoljan teniseru iz Južne Koreje koji nije iskoristio set loptu na servis rivala, ali je već u narednom gemu stavio tačke na uvodni set.

Znatno bolju sliku srpski teniser je ostavio u nastavku susreta te je sa po dva brejka stigao do naredna dva seta i preokreta vrednog pobede.

Srbija je tako stigla do prvih bodova u grupi u kojoj su pored Južne Koreje i Češka i Španija, a sledi dubl Ćaćić/Kecmanović Nam/Song.

Iako su naši teniseri već obezbedili pobedu u ukupnom učinku, trijumf u dublu mogao bi da bude važan pri konačnom plasmanu, te će Ćaćić i Kecmanović pokušati da upotpune slavlje.


tagovi

Dejvis kupLaslo Đere

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara