(© Reuters)
(© Reuters)

Stefanos Cicipas – teniser sa najviše pobeda u 2021: Publika mu zviždala zbog još jedne duge pauze

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.09.21. | 06:43

Grk preko Manarina do trećeg kola Ju Es opena, opet uz probleme

Izgleda da Stefanos Cicipas ne može bez maratonskih mečeva na ovogodišnjem Ju Es Openu. Ni bez problema. Plasirao se u treće kolo, međutim, znatno teže nego što se pretpostavljalo, uz još jedan neplaniran utrošak energije, što može da se ispostavi presudnim u završnim etapama turnira.

Treći nosilac je savladao Adriana Manarina 3:1 (6:3, 6:4, 6:7, 6:0), s tim da je na terenu proveo dva sata i 45 minuta, uz podsećanje da mu je na premijeri trebalo četiri sata i 44 minuta kako bi savladao Britanca Endija Marija. Tad je izgubio dva seta, sad jedan, što pokazuje da u njegovoj igri ne ide baš sve kao podmazano.

Izabrane vesti

Doduše, servis ga služi. Ispalio je čak 27 as udaraca i tako stekao veliku prednost protiv 44. tenisera sveta. Cicipasova defanzivna taktika je, takođe, odigrala bitnu ulogu, samo jednu brejk šansu je dao Manarinu, a i tad je sačuvao servis, dok je čak sedam puta pravio brejk.

Cicipas je ostvario 50. pobedu na ATP turu ove sezone, što ga čini najuspešnijim teniserom po broju trijumfa u kalendarskoj godini, ali valja imati na umu da je, recimo, Novak Đoković dosta nadmetanja propustio, da se osim na tri dosadašnja grend slema pojavio još samo u Montrealu, Rimu, Monte Karlu i dvaput u Beogradu.

Opet, 50. pobeda je dostignuće vredno aplauza, međutim, publika u Njujorku je negodovala prema Cicipasu. Uzela ga je na zub zato što, kao i protiv Marija, po oceni navijača, predugo zadržao u toaletu. Opet je to uradio posle izgubljenog seta, s tim što je sad odsustvovao osam minuta, na deset kao u prvom kolu. Kad se vratio sačekali su ga zvižduci, mada mu nisu smetali da četvrtu deonicu dobije bez izgubljenog gema.

Naredni rival Stefanosa Cicipasa biče Karlos Alkaraz, 18-godišnji Španac je prethodno izbacio Francuza Artura Rinderkneha (3:1).

Srbija je ostala bez još jednog predstavnika na terenima Felšing medouza. Učešće na poslednjem grend slemu sezone okončao je Dušan Lajović porazom od Petera Gojovička – 2:3.

Naš teniser je dvaput vodio, Nemac se dvaput vraćao, da bi u odlučujućem setu pokazao čvršće nerve i slavio – 2:6, 6:4, 2:6, 7:5, 6:4.

(© Reuters)(© Reuters)

Inače, duel Argentinca Dijega Švarcmana i Keneta Andersona iz Južnoafričke Republike bio je u prekidu nekoliko sati, zato što je vetar doneo kišu na stadione Luj Armstrong i Artur Eš, pretio je pravi potop, voda je našla put do terena, publika je morala da se evakuiše sa tribina i tek kad su se stekli uslovi za igru meč je nastavljen.

U trenutku prekida bilo je 5:5 u prvom setu, a kad su se teniseri vratili na teren, zalistao je Švarcman i slavio 3:0 (7:6, 6:3, 6:4). U narednom kolu igraće sa Slovakom Aleksom Molkanom koji je u pet setova bio bolji od Amerikanca Brendona Nakašime.



tagovi

Stefanos CicipasATPTenisUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara