(©Reuters)
(©Reuters)

Sudar neporaženih

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 09:49

Cicipas dobio deset, Đoković 11 mečeva u novoj sezoni

Pošteno je finale Australijan opena. Za trofej u Melburnu boriće se dvojica zaista najboljih igrača u novoj teniskoj sezoni.

Na jednoj strani biće Novak Đoković, devetostruki šampion Australijan opena, osvajač 21 grend slem krune, a na drugoj Stefanos Cicipas, koji ima priliku da prvi put u karijeri osvoji grend slem trofej.

Izabrane vesti

Ulog je ogroman, nije na talonu samo pehar, nego i prvo mesto na ATP listi – ko pobedi nosi sve.

I zanimljivo je da će se jedna serija u nedelju završiti. Jer i Novak Đoković i Stefanos Cicipas su neporaženi u ovom uvodnom delu nove teniske sezone. Samim tim, potpuno je pošteno što će se baš oni boriti za trofej.

Đoković je sezonu otvorio turnirom u Adelajdu, gde je osvojio titulu. Dobio je pet mečeva, rušio je redom Lestijena (2:0), Alisa (2:0), Šapovalova (2:0), Medvedeva (2:0) i Kordu (2:1). Posle toga nanizao je šest pobeda na Australijan openu: krenuo je od Karbaljesa Baene (3:0), preko Kuakoa (3:1), Dimitrova (3:0), De Minora (3:0), Rubljova (3:0) do Pola (3:0).

Sve kada se sabere, Đoković je dobio 11 mečeva u nizu u novoj sezoni, sa ukupnim set količnikom 28:2! Samo Sebastijan Korda i malo poznati Enco Kuako mogu da se pohvale da su osvojili set protiv Novaka u 2023. godini.

Ali, impresivan je i Stefanos Cicipas. On je do finala grend slema u Melburnu nanizao deset pobeda.

Grk je sezonu otvorio nastupom na Junajted kupu. Tamo je dobio sve mečeve: Dimitrova je savladao sa 2:1, Gofana sa 2:0, Ćorića sa 2:1 i Beretinija sa 2:1. Nakon toga upisao je šest pobeda na Australijan openu: krenuo je protiv Alisa (3:0), pa je eliminisao Hiđikatu (3:0), onda Grikspora (3:0), Sinera (3:2), Lehečku (3:0) i na kraju Hačanova (3:1).

Spojio je Cicipas deset pobeda u novoj sezoni, sa set količnikom 26:6.

Nikada bolje Grk nije otvorio tenisku godinu i sada se nada velikoj nagradi: grend slem kruni i ATP tronu. Samo što ga do toga deli najteža moguća prepreka: Novak Đoković na „svom“ terenu, na Rod Lejver areni.


tagovi

Novak ĐokovićStefanos CicipasAustralijan Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara