Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Svet se poklonio maestralnom Novaku, tim Evrope ponovo vodi na Lejver kupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 21:31

Srpski as se u prvom meču od titule na Vimbldonu igrao tenisa

Rodžer Federer se penzionisao, dublom je okončao neverovatnu karijeru. Rafael Nadal se odjavio sa Lejver kupa iz privatnih razloga. Oči Evrope u teniskom ratu protiv ostatka sveta uprte su u Novaka Đokovića – srpski as nije razočarao.

Malo dodira majstora, malo čarolije, malo vica u igri. Svega je bilo potaman, držao je punu “O2 arenu” budnom, nije joj dao predaha. U Novakovoj igri nije se videlo da mesecima nije igrao ozbiljan tenis, da je u Londonu odigrao prvi meč od Londona i titule na Vimbldonu?! Crtao je po terenu, igrao se tenisa i protiv Frensisa Tijafoa podsetio šta sve može – 2:0 (6:1, 6:3).

Izabrane vesti

Do sada su na Lejver kupu dvojica ili četvorica bili zaduženi za spektakl. Večeras – jedan čovek. Eliminisao je dramu, režiser Novak Đoković nije video potrebu za njom u sedmom činu. Ali se potrudio da navijači ne budu zakinuti, da podjednako uživaju u poenima i upijaju svaki njegov potez.

Obezbedio je srpski teniser navijačima dobru zabavu, a timu Evropa četvrtu pobedu i novo vođstvo. Na velikom semaforu Milenijumske kupole stoji: Evropa – Svet 6:4. Za razliku od svih prethodnih duela duela, po prvi put teniser van Starog kontinenta nije imao nikakvu šansu. Pogotovo ne u prvom setu.

Tim Evropa (©Reuters)Tim Evropa (©Reuters)

Nedavno je Frensis Tijafoa zaustavio Rafaela Nadal na US openu i sprečio ga da osvoji 23. grend slem i tako Novaku Đokoviću ode na „plus dva, danas je muku mučio da uzme poen na servis srpskog asa. Prvi set je bacio, nije mu pošlo za rukom da pokvari savršene Novakove gemove.

Odservirao je Novak četiri asa, dobio 14/14 prvih servisa, a nepogrešiv je bio i na drugim. Ubio je u pojam Frensisa Tijafoa, nije ni blizu bio Amerikanac. Pucale su paralele, skraćene dijagonale, funkcionisali su svi udarci jednog od najboljih koje je svet video. Svaki drugi ritern bio je poen, pa ne čudi što je Đoković za 24 minuta priveo prvi set kraju i prepustio rivalu samo jedan gem.

Mogao je Amerikanac slično da se provede i u idućem.

Odmah po povratku na teren oduzeo je Đoković servis rivalu, imao je još dve brejk lopte pri rezultatu 3:1, poigravao se i produžio meč. Javila se nada kod Tijafoa da može da zakuva i poput kolega iz svog tima odvede meč u treći set – brzo je nestala.

Kada se Novaku Đokoviću ukazala prva meč lopta, nije propustio priliku da skrati obračun sa Amerikancem i dobije na vremenu za pripremu dubla. Kroz nešto manje od pola časa će ponovo izaći na teren, u paru sa Mateom Beretinijem će protiv Aleksa de Minora i Džeka Soka pokušati tim Evropa da približi konačnom trijumfu.

Evropski teniseri su na pola puta, u noćnim satima jure osmi poen.


tagovi

Novak ĐokovićFrensis TijafoLejver kupATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara